Νηστισιμα
Αλμυρά κουλουράκια με καρότο (νηστίσιμα)
Συνταγή από foodstates.gr
Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας! Δοκιμάστε τα, επίσης, με ελιά, και άμα θέλετε προσθέστε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για έξτρα γεύση.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε για να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
Υλικά (για 30-35 κομμάτια):
3-4 καρότα, ψιλοκομμένα
3/4 φλ. λάδι
1/2 φλ. νερό
3/4 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτο)
πιπέρι
αλεύρι (όσο πάρει)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά και τα καρότα.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα καρότα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που πλάθεται.
4. Πλάθουμε σε κουλουράκια (μέγεθος περίπου όσο 1 δάχτυλο) σε ό , τι σχήμα θέλουμε.
5. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.