Συνταγές
Αγαπάμε κέικ γιατί είναι για όλες τις ώρες – τί καλύτερο από το “σπιτικό κεκάκι της μαμάς”
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ελαφρύ
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα χλιαρό
3 κούπες αλεύρι φαρίνα ή Γ.Ο.Χ με 1 φακελάκι μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε το 1/3 στην φόρμα και βάζουμε 1 κ.σ κακάο στο υπόλοιπο κ το ρίχνουμε από πάνω μη ακουμπώντας τα τοιχώματα της φόρμας.
Με ένα πιρούνι κάνω κυκλικές κινήσεις
Ψήνουμε στους 170 καλά προθέρμασμενο φούρνο αντίσταση μεσαία σχάρα για 1 ώρα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις κέικ Ζέρβα!!!
Υλικά
500γρ.αλεύρι απ
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ
2,5 φλ.τσαγιού ζάχαρη
250γρ.βούτυρο μαργαρίνη
4 αυγά
1 1/4 φλ.τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
4 κ.σουπας κακάο
λίγο ξύσμα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μετά προσθέτουμε τις βανίλιες,το ξύσμα,το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν.
Χωρίζουμε το μίγμα στη μέση και προσθέτουμε στο μισό το κακάο και ανακατευουμε μέχρι να γίνει σκούρο.
Βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα στρογγυλό ταψάκι 25-30 εκ. και προσθέτουμε εναλλάξ τα μίγματα από μία κουτάλα ίδιου μεγέθους ρίχνοντας το στο κέντρο κάθε φορά χωρίς να κουνισουμε το ταψί.
Ειρήνη Μουδάτσου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ