Ορεκτικα
Ένας πεντανόστιμος αλμυρός κορμός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά • 5 φέτες Ψωμί Για τοστ • 60 γρ. μαρούλι • 150γρ ντομάτες • 100 γρ.τόνο σε λάδι (στραγγισμένο) • 80 γρ. μαγιονέζα • 6 φέτες γαλοπούλα • πιπέρι • 4 κουταλιές μαγιονέζα για τη διακόσμηση Εκτέλεση 1. Κόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια (αφαιρώντας τους εσωτερικούς σπόρους) και το μαρούλι και τα ανακατεύετε […]
Υλικά
• 5 φέτες Ψωμί Για τοστ
• 60 γρ. μαρούλι
• 150γρ ντομάτες
• 100 γρ.τόνο σε λάδι (στραγγισμένο)
• 80 γρ. μαγιονέζα
• 6 φέτες γαλοπούλα
• πιπέρι
• 4 κουταλιές μαγιονέζα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
1. Κόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια (αφαιρώντας τους εσωτερικούς σπόρους) και το μαρούλι και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα και το τόνο. Ρίχνετε στη γέμιση μαύρο πιπέρι .
2. Ενώστε τις φέτες ψωμιού το ένα δίπλα στο άλλο, με τη μακριά πλευρά να τοποθετείται πάνω στην επόμενη φέτα ψωμιού. Πιέστε τις φέτες να ενωθούν καλά μεταξύ τους . Τοποθετείστε από πάνω τις φέτες της γαλοπούλας, προσθέτετε γέμιση και κυλήστε το ρολό , ξεκινώντας από τη μικρότερη πλευρά.
Καλύψτε το ρολό με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, συναρμολογήστε το ρολό σε κούτσουρο , κόψτε ένα μέρος του κορμού και τοποθετείστε το πλευρικά στον κύριο κορμό, για να δημιουργήσετε ένα κλαδί.
Καλύψτε το χριστουγεννιάτικο αλμυρό ρολό με μαγιονέζα και για να δημιουργήσει την όψη του φλοιού περνάτε με ένα πιρούνι και διακοσμείτε με κλωναράκια μαϊντανού, ελιές και ροζ πιπέρι και βάλτε το στο ψυγείο για 20-30 λεπτά πριν το σερβίρετε.