Συνταγές
Qumeshtor ή αλλιώς γαλατοπίτα.. είναι γλυκό παραδοσιακό με λίγα φύλλα
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ταψί Αυτό έχει 2 kg γάλα 4 αυγά 70 gr βούτυρο 2 βανίλιες λίγο ξύσιμο λεμόνι. Ζάχαρη το ρίχνω στην αρχή 6 κουταλιές μετά το δοκιμάσω άμα μου αρέσει λίγο πιο γλυκό
ρίχνω ακόμα παλιά οι γυναίκες η μάνα μου έβαλε μέσα λίγο νισεστέ Λίγο αλεύρι Λίγο καλαμποκι απο αλεύρι εγώ με το μάτι το ρίχνω 2 κουταλιές γεμάτες αλεύρι 2 κουταλιές νισεστέ 4 κουταλιές σιμιγδάλι
άμα χρειαστεί θα βάλω άλλο στα φυλά βάλω λίγο λάδι λίγο βούτυρο ψήνω μέχρι να πάρει χρώμα
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Γιαουρτόπιτα
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό Total
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλιά γλυκού σόδα
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλιά σούπας κρεμόριο
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ λεμόνι (τον χυμό του)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
- Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο.
- Kατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Aδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι.
- Aφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
- Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό.