Connect with us

Συνταγές

Όλα τα μυστικά για Λιγκουίνι Ναπολιτέν !

Published

on

67618015 2105577569747556 7982038802258460672 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Chef Alexios Nikoloutsopoulos

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία  Barilla Collezione Linguine ΝΟΥΜΕΡΟ 5
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος
Μερικά ντοματινια Κρήτης κομμένα στη μέση
1 κύβο λαχανικών
λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο βασιλικό αποξηραμένο
λίγο Μπουκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
λίγη ζάχαρη
**** τον κύβο λαχανικών τον βάζουμε σε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και της αφήνουμε να μαλακώσουν και να δώσουν γεύση στο λάδι ύστερα από 5 με 6 λεπτά τις βγάζουμε.

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα ντοματινια Κρήτης μέχρι να μαλακώσουν αμέσως μετά τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μπουκοβο, σβήνουμε με λίγο χυμό από ένα κύβο λαχανικών και μετά από λίγο προσθέτουμε την κονσέρβα από τα αποφλοιωμένα ντοματακια κύκνος,μετά από μερικές βράσεις βάζουμε και την ζάχαρη.

Προσοχή στο αλάτι βάζουμε λίγο και δοκιμάζουμε πιπέρι όμως χρειάζεται αρκετό.

Μετά από λίγο κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα να πήξει και να μείνει με το λάδι της τότε μόνο θα είναι έτοιμη όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε πάλι μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο αυτό θα δέσει ακόμα ποιο καλά την σάλτσα μας.

Περίπου η σάλτσα θέλει 20 λεπτά να δέσει να βράσει μαζί με τα υλικά.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού αυτή η υπέροχη σάλτσα προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε και αποξηραμένο βασιλικό και το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε στα πιάτα.

Η Συνταγή είναι από κ. Chef Alexios Nikoloutsopoulos –Εκτέλεση από GOGO SAMIOU – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές21 λεπτά ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Exit mobile version