Connect with us

Ορεκτικα

Ψητές πατάτες με τρία διαφορετικά είδη γέμισης! Ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά!

Published

on

πατάτες με τρία διαφορετικά είδ

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σάς προτείνουμε λοιπόν ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις πεντανόστιμες προτάσεις για να επιλέξετε αυτή που σάς ταιριάζει.

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες ομοιόμορφες
λίγο λάδι για το άλειμμα

Για τη γέμιση με πέστο από βασιλικό, κουκουνάρι και κατίκι
250γρ. κατίκι
7-8 φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 λεπτές φέτες λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση με λουκάνικο και γραβιέρα
300γρ. χωριάτικο λουκάνικο
150γρ. γραβιέρα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
4 κουτ. σούπας ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού ψιλοτριμμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση με γαρίδες, ντομάτα και τυρί

500γρ. γαρίδες (μικρές) καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
5 κουτ. σούπας λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με βούρτσα κάτω από κρύο νερό. Τις σκουπίζετε, τις τρυπάτε παντού με πιρούνι και τις αλείφετε με λίγο λάδι.

Τις τυλίγετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζετε αν έχουν ψηθεί τρυπώντας το κέντρο μιας πατάτας με μια μεταλλική σούβλα ή με τη μύτη του μαχαιριού. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση:

Για τη γέμιση με πέστο από βασιλικό, κουκουνάρι και κατίκι:

Χτυπάτε όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Προσθέτετε το κατίκι, το ανακατεύετε και σερβίρετε τη γέμιση σε ένα μπολ. Ξεδιπλώνετε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και τις χαράζετε σε σχήμα σταυρού. Πιέζετε το σημείο που χαράξατε για να ανοίξει λίγο στο κέντρο. Ρίχνετε στο άνοιγμα τη γέμιση και σερβίρετε τις πατάτες γαρνιρισμένες με τις φέτες λεμονιού.

Για τη γέμιση με λουκάνικο και γραβιέρα:

Χαράζετε τα λουκάνικα κατά μήκος και τραβάτε τη λεπτή μεμβράνη που τα περιβάλλει. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα ανακατεύετε ελαφρά για να μη γίνουν μια μάζα αλλά να ξεχωρίζει το κρέας τους όπως ο κιμάς. Αναμιγνύετε τα λουκάνικα με την ψίχα του ψωμιού και τη γραβιέρα.

Ξεδιπλώνετε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο. Τις χαράζετε σε μια πλευρά κατά μήκος και αφαιρείτε αρκετή ψίχα για να χωράει η γέμιση. Τις γεμίζετε και τις βάζετε στο ταψί. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζετε πάνω στο άνοιγμα από μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και σερβίρετε.

Για τη γέμιση με γαρίδες, ντομάτα και τυρί:

Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να βγάλει το άρωμά του και προσθέτετε τις ντομάτες. Σοτάρετε για 3 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε και το μαϊντανό. Αν η σάλτσα βγει αραιή, προσθέτετε 1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ διαλυμένου σε 2 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύετε συνεχώς και βράζετε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει.

Πηγή : olivemagazine

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 λεπτά ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές16 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές18 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές20 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές22 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές23 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές23 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές24 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Exit mobile version