Connect with us

Πιτες

Χανιώτικη κρεατότουρτα

Published

on

D12DC9AA29E266D7CED55BF1D76C08BF

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Βίκυ Κουμάντου μαγειρεύει με τη σεφ κρητικής κουζίνας Ιωάννα Παντελάκη

ΥΛΙΚΑ  (για 1 ταψί διαµέτρου 28 εκ.)

Για τη γέµιση

1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι, το µπούτι

αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα κύµινο

1 πρέζα κανέλα

3 κ.σ. δυόσµο, ψιλοκοµµένο

250 γρ. πηχτόγαλο Χανίων

250 γρ. ανθότυρο

250 γρ. τυροµάλαµα

150 γρ. στάκα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό + 1 επιπλέον, για το άλειµµα

15 γρ. νωπή µαγιά, διαλυµένη σε λίγο ζεστό νερό

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 φλ. γιαούρτι

3/4 φλ. ζωµό µέσα στον οποίο έβρασε το αρνί

3 κ.σ. σουσάµι, για το πασπάλισµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζουµε το κρέας, για 45 λεπτά, ενώ παράλληλα ξαφρίζουµε. Αφήνουµε να κρυώσει. Σουρώνουµε τον ζωµό και τον κρατάµε στην άκρη. Ξεκοκαλίζουµε το κρέας και κόβουµε το ψαχνό σε µικρά κοµµάτια. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά το κρέας µε το αλάτι, το πιπέρι, το κύµινο, την κανέλα και τον δυόσµο. Το αφήνουµε στην άκρη.

Σε µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της ζύµης, εκτός από το σουσάµι, και τα ενώνουµε, πλάθοντας ένα µαλακό ζυµάρι. Ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος ζωµός, οπότε καλό είναι να τον ρίξουµε σιγά σιγά και να διαπιστώσουµε πόσο θα πάρει. Αφήνουµε να σταθεί για 1 ώρα, σκεπασµένο µε διάφανη µεµβράνη.

Λαδώνουµε ένα ταψί. Μοιράζουµε τη ζύµη σε δύο κοµµάτια, το ένα λίγο µεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουµε το µικρότερο κοµµάτι σε φύλλο, ώστε να καλύψει τον πάτο. Τρίβουµε τα τυριά µε τα χέρια µας και απλώνουµε επάνω στο φύλλο µισή ποσότητα από όλα τα είδη. Από πάνω βάζουµε το κρέας, καλύπτουµε µε την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών και τέλος µε τη στάκα. Η γέµιση πρέπει να κάνει λοφάκι στο κέντρο της πίτας. Ανοίγουµε το άλλο κοµµάτι ζύµης σε φύλλο και σκεπάζουµε την πίτα. Ενώνουµε τις άκρες, τσιµπώντας τες µε τα δάχτυλα, ώστε να κολλήσουν.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Χτυπάµε 1 αβγό µε λίγο νερό σε ένα µπολ, αλείφουµε µε το µείγµα την πίτα και πασπαλίζουµε µε το σουσάµι. Ψήνουµε για 40-50 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Το διαβάσαμε εδώ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές1 ώρα ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές3 ώρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές5 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές7 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές11 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές1 ημέρα ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Exit mobile version