Connect with us

Γλυκα

Τα λατρεμένα κοκ , χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά!

Published

on

1 e1464009657992 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

υλικά για 9-10 κοκ :

μπισκότα:

3 αυγά χωρισμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:1,
δηλαδή 1 κουταλιά στέβια αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
40 γρ. νερό
63 γρ. αλεύρι ζέας ( Τι είναι η Ζέα; )
( αλεύρι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη )
25 γρ. κορν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη εσάνς βανίλιας.

κρέμα:

250 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
30 γρ. αλεύρι ζέας
1 αυγό
75 γρ. νωπή γλυκιά μυζήθρα
50 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.

για το γλάσο σοκολάτας αλά sofeto:

1 φλιτζάνι του τσαγιού (60 γρ. ) κακάο σκόνη με 20 % λιπαρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ( 170 γρ.) γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
40 – 45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η πρώτη μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ρίχνουμε μέσα στον μπολ μας όλα τα υλικά
και με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν ,
μετά θα πάρουμε το μπλέντερ χειρός
και θα κτυπήσουμε το γλάσο για να γίνει λείο και πλήρως ομογενοποιημένο.
Αν δείτε ότι είναι πολύ σφικτό μπορείτε να ρίξετε λίγο γάλα παραπάνω,
ανάλογα πόσο ρευστό το θέλετε ,
αυτό εξαρτάται από το κακάο που χρησιμοποιείτε,
δεν είναι όλα ίδια.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

συνεχίζουμε με την κρέμα.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα,
σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό και το αλεύρι ,
ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα για να διαλυθεί καλύτερα το αλεύρι.
Προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια.
Ανάβουμε την φωτιά και όταν ζεσταθεί το γάλα ,
ΟΧΙ να βράσει,
ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι,
ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει
και να γίνει κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την μυζήθρα και κτυπάμε με το μίξερ χειρός ,
ώστε να ενωθούν και να γίνουν μια τέλεια κρέμα!
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.

για τα μπισκότα:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Τα ασπράδια τα βάζουμε σ’ ένα μεταλλικό μπολ
και τους προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αρχίζουμε να κτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ,
για να γίνουν μαρέγκα.

Παράλληλα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι θα ρίξουμε το νερό και την στέβια,
( χρησιμοποιούμε μόνο κρυσταλλική στέβια 1:1 ,
ειδικά γι’ αυτή την συνταγή , γιατί βοηθάει να γίνει σωστή η μαρέγκα μας,
έχει παρόμοια συμπεριφορά με την ζάχαρη.)
Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθούν ,
ΟΧΙ να βράσουν,
ίσα ίσα να λιώσει η στέβια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς,
προσοχή να μην κρυώσει πολύ γιατί θα αρχίσει να κρυσταλλώνει.
Όταν η μαρέγκα μας έχει σφίξει αρκετά,
προσθέτουμε το σιρόπι της στέβιας
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Τώρα έχει σφίξει για τα καλά η μαρέγκα μας,
την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ρίξει τους κρόκους των αυγών,
τους κτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα μας
και ανακατεύουμε ελαφρώς για να ενωθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ζέας ,
το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ,
ανακατεμένα όλα μαζί και κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα
και ανακατεύουμε ελαφρώς πάντα,
μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό μικρό τσέρκι,
διαμέτρου 5 εκατοστών
και αφού στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας,
αρχίζουμε να βάζουμε 1,5 κουταλιές της σούπας
μέσα στο τσέρκι μας και να σχηματίζουμε έτσι ομοιόμορφα μπισκότα,
αφαιρούμε το τσέρκι και συνεχίζουμε για το επόμενο…

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
και ψήνουμε για 10 – 13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Θα τα δείτε να φουσκώνουν και να ροδίζουν .
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τώρα ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης.

Τα δύο μπισκότα μας έχουν περίπου 24 – 25 γρ. βάρος.
Βγάζουμε την κρέμα απ’ το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά,
με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε περίπου 20 – 22 γρ. κρέμα ,
ανάμεσα στα δύο μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρώς.
Μετά απλώνουμε προσεκτικά στο πάνω μπισκότο
10 γρ. περίπου γλάσου σοκολάτας.
Έτοιμο το πρώτο μας κοκ!
Συνεχίζουμε με τα επόμενα…
Αφού τα φτιάξουμε όλα τα βάζουμε μέσα σε ένα πλατύ μπολ με καπάκι
και στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Σημείωση: Δεν τους έβαλα σιρόπι γιατί είναι αρκετά αφράτα τα μπισκότα
και το θεώρησα περιττό.

ΠΗΓΗ

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές19 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές21 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές23 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Exit mobile version