Connect with us

Γλυκα

Στρούντελ σοκολάτας που είναι έτοιμο για ψήσιμο σε 10 λεπτά

Τι θα χρειαστούμε: 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας 30 γρ. ξεφλουδισμένα φυστίκια ανάλατα 30 γρ. ψίχα καρυδιού 20 γρ. σταφίδα 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα, μερέντα) 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 μήλο καθαρισμένο 1 λουβί βανίλια 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.σ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη (ή μαύρη) 1 κ.σ. σκόνη κακάο Για το σιρόπι: 70 γρ. νερό 70 γρ. […]

Published

on

88

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τι θα χρειαστούμε:

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας

30 γρ. ξεφλουδισμένα φυστίκια ανάλατα

30 γρ. ψίχα καρυδιού

20 γρ. σταφίδα

5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα, μερέντα)

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 μήλο καθαρισμένο

1 λουβί βανίλια

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη (ή μαύρη)

1 κ.σ. σκόνη κακάο

Για το σιρόπι:

70 γρ. νερό

70 γρ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

Καλλιτεχνική Διαδικασία:

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ. Γίνεται γρήγορα, κοστίζει ελάχιστα, αρέσει στους περισσότερους, συνοδεύει τα ροφήματα, δεν χαλάει εύκολα.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Αν θέλουμε μια εξαιρετική πινελιά γεύσης, πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τις σταφίδες σε ένα ποτήρι με αρωματικό κονιάκ και τις αφήνουμε.

Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Τη βουτυρώνουμε με το πινέλο και το λιωμένο βούτυρο. Την αναποδογυρίζουμε.

Στην αβουτύρωτη πλευρά με ένα μαχαίρι / σπάτουλα απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα, μερέντα…).

Αν είναι χειμώνας και είναι σκληρή τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί για να γίνει ρευστή.

Προσοχή! Η ποσότητα της πραλίνας θα καθορίσει το πόσο γλυκό θα είναι το γλυκό. Αν ΔΕΝ το θέλετε να είναι πολύ γλυκό απλώστε διαγώνιες λωρίδες οπότε να καλυφτεί μόνο η μισή επιφάνεια ή το ένα τρίτο αυτής.

Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς (ανάλατοι πάντα και ψημένοι αν είναι φυστίκια ή/και αμύγδαλα) της αρεσκείας μας στο μούλτι (ηλεκτρικό πολυκόφτη) μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλική ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, 1 λουβί βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο.

(πουτανιά: ελάχιστο πιπέρι καγιέν θα σας ξετρελάνει)

Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε μέσα κι αυτές.

Χτυπάμε έτσι ώστε οι ξηροί καρποί να έχουν το μέγεθος φακής. Μην τους παραχτυπήσετε. Είναι καλό να τους αισθάνεσαι στο δόντι.

Απλώνουμε ομοιόμορφα  τους ξηρούς καρπούς επάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια. Απλώνουμε τα κυβάκια ομοιόμορφα επάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Τυλίγουμε το φύλλο σαν πούρο (στο σχήμα, όχι στο πάχος, στο πάχος βγαίνει χοντρό) και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Όλη αυτή η διαδικασία παίρνει το πολύ 10 λεπτά. (απλώνω, βουτυρώνω, χτυπάω, απλώνω, τυλίγω)

Το ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.

Όταν το φύλλο ροδίσει, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο.

Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε 70 γραμμάρια νερό και 70 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα και χοντρή ροδέλα λεμόνι (σαν σαλάμι) ή μισή λεμόνι και μισή πορτοκάλι.

Δεν έχει σημασία ο μύθος “ζεστό σιρόπι σε κρύο γλυκό / κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό”. Δοκιμάστε το, δεν έχει καμία διαφορά. Πιστέψτε τα μάτια σας, όχι τις φήμες.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και το αφήνουμε να κοχλάσει για το πολύ 2 λεπτά.

Περιχύνουμε επάνω του το σιρόπι. Όλο το σιρόπι. Πρώτα με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να λουστεί ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ και μετά με το μπρίκι.

Σε 20 λεπτά θα το έχει απορροφήσει όλο και το γλυκό θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Το σιρόπι χρειάζεται (ως παρέκληση από την αυθεντική γερμανική συνταγή) για να μην είναι ξερό το γλυκό, λόγω του ότι για ταχύτητα κι ευκολία χρησιμοποιήσαμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Όμως έτσι το γλυκό έχει λιγότερα λιπαρά (βούτυρο).

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε σιρόπι σοκολάτας από πάνω (σε γραμμές) για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ή άχνη ζάχαρη.

Ως σιροπιαστό γλυκό κρατάει αρκετά (=μπαγιατεύει δύσκολα), ιδιαίτερα αν το έχουμε σε κλειστό δοχείο. Οπότε μπορούμε να το φτιάξουμε σε ποσότητα το πρωί και να το σερβίρουμε όλη μέρα (αν έχουμε μαγαζί) ή το βράδυ (αν έχουμε καλεσμένους).

Κοστίζει ελάχιστα και αφήνει άριστες εντυπώσεις.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Χρησιμοποιήστε διάφορους ξηρούς καρπούς, κομματάκια αποξηραμένο δαμάσκηνο, σύκο, μαύρη ζάχαρη, κομματάκια σοκολάτας, ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ή ΤΖΙΝΤΖΕΡ, Grand Marnier, … ό,τι σας κάνει όρεξη. Η συνταγή ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ. Ο μύθος για το ότι η ζαχαροπλαστική έχει περιθώρια χιλιοστού του γραμμαρίου και αν παρεκκλίνετε λίγο θα καταστραφεί το γλυκό δεν ισχύει εδώ.

chocosplash

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές7 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές9 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές11 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές11 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές13 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version