Συνταγές
Καιρός να μάθουμε να φτιάχνουμε καταπληκτικό στρούντελ με μήλα
Από τα ωραίοτερα γλυκά που δεν αλλάζουμε με τίποτα.
Η Συνταγή είναι από Tamila Tavdishvili Kiprianos Martzuchos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη- 250 γρ αλεύρι +120μλ.νερο και μία πρέζα αλάτι ζυμώνουμε πολύ καλά μία μαλακή Ζύμη,χωρίζουμε σε δύο μεριές (βγαίνουν 2 με αυτή την ποσότητα)
αφήνουμε στην άκρη για να ξεκούραστη, ετοιμάζουμε την γεμίσει- 5 μέτρια μηλα κόβουμε σε κύβους, προσθέσουμε 2 κουταλιες χυμό λεμονιού, 2.κουταλακια κανέλα, μισό κουταλάκι γαρίφαλο, 3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη , μια κουταλιά μέλι σταφίδες μαύρες και ξανθές
ψήσιμο στις αντίστασης στους 180 βαθμους για 45 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Tamila Tavdishvili Kiprianos Martzuchos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τρομερή μηλόπιτα που βγαίνει πολύ νόστιμη
Η Συνταγή είναι από Ni Chaperon – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά / Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη με 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 7-9 κουταλιές της σούπας νερό, 2/3 φλυτζανιού Crisco (σαν φυτικό βούτυρο που χρησιμοποιείται μόνο για γλυκά).
Στρώνουμε τη μισή σε ταψάκι ειδικό για πίτες (pie plate).
Κόβουμε φέτες 10 μήλα (όχι γλυκά); Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, λίγη ζάχαρη και κανέλα. Τα σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι τγσ Ζύμης.
Αφήνουμε ένα μικρό άνοιγμα (σχέδιο) για να βγαίνει ο ατμός. Αλείβουμε με ένα αυγό. Ψήνουμε στα 220C για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε. Η πίτα έχει και ζουμάκι – εξαρτάται από το είδος μήλων.
Κλασική συνταγή για μηλόπιτα με ακαταμάχητη σπιτική γέμιση μήλου. Από την καλύτερη κρούστα πίτας μέχρι τη πολύ ζουμερή γέμιση, αυτή η συνταγή παίρνει πάντα τις πιο εξαιρετικές κριτικές.
Η Συνταγή είναι από Ni Chaperon – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.