Συνταγές
Η κουζίνα μυρίζει τόσο μυρωδάτα – στρούντελ τόσο τραγανά εξωτερικά και ζουμερά με γέμιση μήλου
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είχα έτοιμες κρούστες και αποφάσισα να τις χρησιμοποιήσω, είχα μήλα, καρύδια και ορίστε – στρούντελ
Στη κοντή πλευρά των φλοιών τα έκοψα στα δύο, πήρα δύο κομμάτια, το πρώτο το άλειψα με λιωμένο βούτυρο, άπλωσουμε το δεύτερο, το κάλυψα και με βούτυρο, στη μια άκρη βαλουμε τα τριμμένα μήλα που έσφιξα από πριν
πρόσθεσουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, πασπάλισουμε κανέλα, τυλίγουμε το ρολό δύο-τρεις φορές και στο υπόλοιπο πασπαλίζουμε 1 κ.σ. χοντροτριμμένο καρύδι. , ολοκλήρωσουμε το ρολό και τα έβαλα στο βουτυρωμένο ταψί.
Έτσι με όλες τις κρούστες
Τέλος, τα ξανακάλυψα με βούτυρο.
ψησουμε στους 200. Όταν κρυώσει, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Θαυμάσια μηλόπιτα ωραία φτιαγμένη και λαχταριστή
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.
Για τη γέμιση
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλλα
Για τη ζύμη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Σημ. Μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατι θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γωγώ Σαμιου.