Υλικά
450 γρ τυρί ricotta ( το έχω κάνει και με mascarpone)
4 αυγά
1/4 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
3/4 απο μικρό κουταλάκι αλάτι
1/4 φλυτ. γάλα ελαφρύ
1 κουταλιά αλεύρι καλαμποκιού
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 περίπου μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190. Σε ένα μεγάλο μπολ ,ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί,τα αυγά, την παρμεζάνα το αλάτι και το πιπέρι, να γίνουν ένας παχύς χυλός .
Διαλύουμε στό γάλα το αλεύρι , και το προσθέτουμε στον χυλό. Ρίχνουμε και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ φλάτ πιάτο , ή σε ένα ταψάκι πίτσας ακόμα καλύτερα- 24 εκατ. . Αυτό που εχει σημασία ειναι να απλωθει οπως η πίτσα, ,σε λεπτο στρώμα , διαφορετικά δεν θα μπορεί να ψηθή και να πήξη το τυρί. Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε από πάνω.
(είχα ξεχάσει τον βασιλικό, και τον σκόρπισα από πάνω).
Το μείγμα είναι ΑΡΑΙΟ – έτσι πρέπει να είναι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, να χρυσαφίσουν οι άκρες , (στο κέντρο θα δείχνει φουσκωμένο)
Εγώ σήμερα έψησα μια μικρή πίτα, με την μισή ποσότητα υλικών.
Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε, για να σταθεροποιηθεί το τυρί.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://cookingwithriri.blogspot.gr