Connect with us

Συνταγές

Πασχαλινή πίτα με αυγά και τραγανό φύλλο

Published

on

Πασχαλινή πίτα με αυγά

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
• 500 γρ. αλεύρι συν λίγο ακόμη για το άνοιγμα των φύλλων αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:
• 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
• 1-2 κουταλιές μαντζουράνα (νωπή ή αποξηραμένη)
• 2 φέτες λευκού ψωμιού μπαγιάτικου
• 100 ml γάλα
• 80 γραμμάρια τριμμένο σκληρό τυρί παρμεζάνα
• 500 γραμμάρια τυρί ricotta
• 50 γραμ. Βούτυρο
• 2 αυγά

8 βραστά αυγά

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε περίπου 220 ml νερό και ζυμώνουμε μία ελαστική ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, σχηματίστε μπάλες, βάλτε τα σε ένα δίσκο και καλύψτε με μια υγρή πετσέτα. Αφήστε για 1 ώρα.
Βάλτε το σπανάκι στο τηγάνι με ελάχιστη ποσότητα βραστό νερό για 2 λεπτά, συμπιέστε καλά και ψιλοκόψτε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μαντζουράνα.

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια ,ρίξτε στο γάλα και στη συνέχεια πιέστε ελαφρά. Ανακατέψτε 2 ωμά αυγά με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα και προσθέστε στα μουσκεμένα ψωμιά. Προσθέστε τη ρικότα ,το σπανάκι , αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγετε τα φύλλα .Βάζετε το πρώτο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 cm θα πρέπει να κρεμαστεί περίπου 1 cm έξω από το ταψάκι. Ελαφρά λαδώνετε τη ζύμη. Στρώστε άλλα 5 φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα.

Ρίχνετε τη γέμιση.
Με ένα κουτάλι κάνετε 8 εσοχές. Σε κάθε εσοχή βάλτε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και τοποθετήστε ένα ολόκληρο αυγό πάνω από αυτό. Αλατίστε ,πιέστε τα αυγά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ανοίγετε και στρώνεται τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα. Λαδώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και τρυπάτε προσεκτικά με ένα ξύλινο ραβδί, χωρίς να αγγίξετε τα αυγά.
Ψήνουμε τη πίτα σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 ° C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές6 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές7 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές23 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Exit mobile version