Συστατικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά κορν-φλάουερ
- 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 600 γραμμάρια κομπόστα σε κονσέρβα βύσσινο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
- 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 80 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
Οδηγίες
- Χτυπάτε σε μπόλ το Βιτάμ και τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά, τη μπεϊκιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την κανέλα και ζυμώνετε με τα δάχτυλά σας ώσπου να έχετε ζύμη ομοιογενή.
- Αλείφετε μακρόστενη φόρμα κέικ με Βιτάμ και τη στρώνετε στον πάτο και τις πλευρές, με τα 2/3 της ζύμης. Στραγγίζετε τα βύσσινα από το υγρό της κονσέρβας. Διαλύετε με λίγο από το υγρό της κονσέρβας το κορν-φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο υγρό της κονσέρβας και το μείγμα του κορν φλάουρ σε κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά ώσπου να πήξει ελαφρά. Ρίχνετε τα βύσσινα, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε το μείγμα του βύσσινου μέσα στη στρωμένη με ζύμη φόρμα και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνετε το γλυκό 30-35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και το κόβετε σε φέτες τη στιγμή του σερβιρίσματος.