Συνταγές
Έτοιμο για κέρασμα – ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο Βυσσινα
1,300 γρ ζαχαρη
1/2 κουπα νερο
1/2 χυμο λεμονιου
3 βανιλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα βυσσινα μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια
Αφηνουμε τα βυσσινα με την ζαχαρη τους σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο.. τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο και τα βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι
ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ωραιότατο γλυκό του κουταλιού σταφύλι με υπέροχο χρώμα
Δείτε πως θα κάνετε νόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό σταφύλι. Eγώ έβαλα σταφύλι ποικιλία κέρινο και το ξεκουκουτσιασα μισό κιλό ζάχαρη ένα ποτήρι νερό δυο βανίλιες ένα κλωνάρι αρμπαροριζα και λίγο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το σταφύλι και τη ζάχαρη εναλλάξ σε στρώσεις ρίχνουμε το νερό και το βάζουμε να βράσει για μισή ώρα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.
Σουρώνουμε το σταφύλι, δένω το σιρόπι, ρίχνουμε τις βανίλιες, την αρμπαρόριζα και το λεμόνι. Δοκιμάζουμε σε πιατάκι αν έχει δέσει όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα βρεγμένη.
Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika-Χρυσές Συνταγές”