Συνταγές
Νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας – η εικόνα μιλάει μόνη της!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια απλό αλεύρι
260 γραμμάρια γάλα χλιαρό.
2 μεσαία αυγά.
11 γραμμάρια ξηρή μαγιά.
100 γραμμάρια βούτυρο.
40 γραμμάρια ζάχαρη.
8 γραμμάρια αλάτι
8 γραμμάρια βανίλια ζαχαροπλαστικής σε φακελάκι
Ζάχαρη (για επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ Θα χτυπήσουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά .
Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για ακόμα 10 λεπτά όταν το ζυμάρι γίνει μπάλα πάνω στο γάντζο είναι έτοιμο.βγάζουμε τη ζύμη και πλάθουμε μία στρογγυλή μπάλα την τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη σκεπάζουμε με σακούλα και αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Θέλει περίπου 45 λεπτά.
Ανοίγουμε με τον πλάστη με αργές κινήσεις το ζυμάρι. Θέλουμε να είναι 1,5 εκατοστό πάχος.
Έπειτα παίρνουμε ένα φλιτζάνι με διάμετρο 8 εκ. και κόβουμε στρογγυλους λουκουμαδες.
Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο με τη βοήθεια ενός πώματος μικρής μπουκάλας νερού..
Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια λαδόκολλα λίγο μεγαλύτερα από τον λουκουμά. Βάζουμε πάνω το λουκουμά και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε μία κατσαρόλα με λάδι σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το λουκουμά μαζί με τη λαδόκολλα, αφαιρούμε μετά από τρία δεύτερα..
Αφήνω να πάρει χρώμα για 2-3 λεπτά και τον γυρίζω και από την άλλη όμοια.
Όσο είναι ακόμα ζεστοί, ρίχνω έναν ένα μέσα σε ένα πιάτο με την ζάχαρη τον γυρίζω και από την άλλη πλευρά να καλυφθεί με αυτή.
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.