Connect with us

Κρεας

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι

Published

on

gioubetsi1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ποιός δεν λαχταράει ένα μυρωδάτο μοσχαράκι γιουβέτσι; Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κλασσικό πιάτο, από τα πιο νόστιμα και διαδεδομένα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το μοσχαράκι γιουβέτσι είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά

– 1 κιλό μοσχάρι καπάκι ή χτένι ή όποιο άλλο μαλακό κομμάτι σας αρέσει, κομμένο σε μικρές μερίδες των 100 γραμμαρίων περίπου

– 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 250ml ντοματοχυμό

– 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο

– 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

– 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα

– 3 κόκκους μπαχάρι

– 2/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε ντοματοχυμό

– 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό (ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό μας αρέσει)

– επιπλέον αλάτι στο νερό που θα βράσουμε το κριθαράκι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5- 10 λεπτά, μέχρι το κρέας να κάνει λίγο κρούστα.

Προσοχή σε δύο πράγματα: πρώτον, δεν τρυπάμε το κρέας με πιρούνι όσο το σοτάρουμε και δεύτερον, δεν πλένουμε το κρέας πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα γιατί έτσι ρουφάει νερό και το σοτάρισμα δε γίνεται σωστά. Αν επιλέξουμε εντούτοις να το πλύνουμε, πρέπει να το κάνουμε 1 – 2 ώρες τουλάχιστον πριν από το μαγείρεμα και να το αφήσουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.

Αφού σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε το κρέας να καλυφθεί εντελώς από τη σάλτσα. Περιμένουμε να έρθει το φαγητό σε βρασμό και τότε κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πάρα πολύ.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί καλά. Έπειτα βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 – 4 λεπτά και, αφού το σουρώσουμε, το ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε μία γάστρα, όπου θα ψήσουμε το φαγητό. Ρίχνουμε πάνω από το κριθαράκι ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε – το περιεχόμενο του ταψιού πρέπει να έχει την όψη μιας πηχτής σούπας, οπότε εμείς προσθέτουμε ή αφαιρούμε υγρό αναλόγως.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό μας, αλλά όχι να λασπώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο όσο έχει ακόμα αρκετά υγρά και το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά τουλάχιστον, προτού το σερβίρουμε. Σε αυτό το διάστημα το ζυμαρικό ρουφήξει και άλλα υγρά και το φαγητό μας θα πάρει την όψη που πρέπει.

ΠΗΓΗ

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές10 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές12 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές14 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές16 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές17 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές18 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές19 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version