Γλυκα
Μαστιχωτό brownies με πολύ σοκολάτα – Εύκολη και φανταστική συνταγή
Υλικά 200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα) 200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια 150 γραμ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη 1 ½ φλ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκο αυγού 2 βανίλιες 120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο που θα ψήσουμε τα brownies, στους 170ºC στον αέρα. Θα […]
Υλικά
200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
150 γραμ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
2 βανίλιες
120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο που θα ψήσουμε τα brownies, στους 170ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Θα χρειαστούμε ταψάκι τετράγωνο 24×24 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο καλά βουτυρωμένο.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις δυο σοκολάτες με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για λίγα λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με τον κρόκο και την ζάχαρη και με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να κρεμώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι στα υλικά και με σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει πολύ. Όσο είναι ζεστό, είναι αρκετά υγρό στην καρδιά του.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς δεν κόβεται γιατί η σοκολάτα είναι υγρή.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro