Connect with us

Συνταγές

Λαχταριστά Σπιτικά Κοκάκια – Αξίζουν τον χρόνο που θα αφιερώσεις!

Published

on

65494973 1676294375847720 4806944410048659456 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Theodwra Kermeniwth – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Υλικά
Για το σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
20 γρ. κονιάκ
φλούδες από ½ λεμόνι

Για την κρέμα
500 γρ. γάλα, 3,5% λιπαρά
135 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκους
50 γρ. κορν φλάουρ
75 γρ. βούτυρο

Για τη ζύμη
180 γρ. ασπράδια αυγών (6 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. κρόκοι αυγών (6 αυγά μέτρια)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. κοφτό. μπέικιν πάουντερ (2,5 γρ.)

Για το γλάσο
10 γρ. βούτυρο
75 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, τη φλούδα από το ½ λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τo υπόλοιπο γάλα, τη μισή ζάχαρη, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη στο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Δε βάζουμε το κορν φλάουρ πριν το γάλα γιατί δε θα γίνει σωστή η ομογενοποίηση.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε πολύ αργά στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.

Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει και βγει η πρώτη φουσκάλα είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε κατευθείαν το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αδειάζουμε την κρέμα γρήγορα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ ή ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει.

Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια, το αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις για να φτιάξουμε μαρέγκα. (Δεν βάζουμε όλη τη ζάχαρη σε μία δόση γιατί δεν θα φουσκώσει το μείγμα μας.)

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τους κρόκους, τη βανίλια και χτυπάμε ίσα ίσα να ανακατευτούν.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν περνώντας τα από ένα κόσκινο για να αποκτήσει το μείγμα μας μία αέρινη υφή.

Προσεκτικά με μία σπάτουλα ή μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά χωρίς να χάσουνε τον όγκο τους.
Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και σχηματίζουμε με τη ζύμη μας τα κεκάκια με διάμετρο 4-5 εκατοστά.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για το γλάσο
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη σοκολάτα σε κομμάτια και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά στα 800Watt.

Αφαιρούμε και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα-ένα τα κεκάκια μας και τα βουτάμε, από την εσωτερική πλευρά (από την πλευρά που θα ακουμπάει η κρέμα), μέσα στο σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα.

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μία σπάτουλα την κρύα κρέμα ώστε να αφρατέψει.

Γεμίζουμε με κρέμα μόνο τα σιροπιασμένα κεκάκια από την πλευρά που βάλαμε το σιρόπι.

Τα άλλα μισά τα βουτάμε στο γλάσο, από την εξωτερική πλευρά, και τα βάζουμε πάνω από τα άλλα με την κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν τουλάχιστον 2-3 ώρες

Η Συνταγή είναι της κ. Theodwra Kermeniwth – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές6 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές7 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές23 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Exit mobile version