Connect with us

Συνταγές

Λατρεμένα εκλεράκια με σοκολατένια κρέμα για την γέμιση και την επικάλυψη

Published

on

72873197 10218135612479948 5055859643415265280 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υλικά
για 35 εκλεράκια περίπου

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ νερό
200 γρ γάλα
140 γρ βούτυρο όχι μαργαρίνη η φυτίνη..
5-6 αυγά μεγάλα
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
νερό ,
βούτυρο ,
γάλα ,
αλάτι ,
ζάχαρη σε κατσαρόλα ..

στην φωτιά να λιώσει το βούτυρο .

ρίχνουμε μετά το αλεύρι και ψήνουμε το μείγμα για 3-5 λεπτά να δέση το ζυμάρι να ξεκολλήσει καλά από το σκεύος μας ανακατεύοντας συνεχώς να στεγνώσει όσο περισσότερο γίνετε ..

το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για μερικά λεπτά να κρυώσει σε μέτρια ταχύτητα …στην συνεχεία προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά με διάφορα περίπου μισό λεπτό το ένα από το άλλο μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό άλλα να μην τρέχει από την μαρίζ μας

ίσως το τελευταίο αυγό να μην χρειαστεί… Με σακούλα κόβουμε τα εκλέρ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σαν δάχτυλα σε πάχος

ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 35 έως 40 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο πριν τα 35 λεπτά

αφήνουμε να κρυώσουν . Ψήνουμε 1 ταψί κάθε φορά .. .

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΛΕΡ

3/4 φλιτζάνιου γάλα
3/4 φλιτζάνιου κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι
1 βανίλια
αλεύρι 2 1/2 κουταλιές της σούπας
κορν φλάουρ 1 κουτ γλυκού

Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια το γάλα και την κρέμα γάλακτος, να μην βράσει.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπήστε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν

Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς

Το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από την φωτιά

Για την μαρέγκα
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών χωρίς ίχνος κρόκου ..
αλάτι μία πρέζα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγαλούτσικο μπρίκι βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μια φορά να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ενα απαλό κίτρινο χρώμα .

Στο μεταξύ, στον πολύ καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψει να γινει λευκός αφρός το μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο και κιτρινίζει ελαφρά , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή (υπάρχει βιντεάκι ) , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την κρέμα πατισερί και χτυπάμε για 30-40 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε 5 κουτ της σούπας λιωμένη κουβερτούρα χτυπάτε για λίγο κοιτάτε το χρώμα αν σας ικανοποιεί και προσθέτετε και άλλη .

Κόβουμε τα εκλέρ κατά μήκος με μαχαίρι και και γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα κορνέ με στρογγυλή τρύπα .. τα βάζουμε ψυγείο 1 ώρα ,,

Για την επικάλυψη
έχετε όχι μια επιλογή

Σκέτη κουβερτούρα λιωμένη

Γκανάζ
200 γρ λιωμένη κουβερτούρα με 100 γρ βραστό γάλα ανακατεμένα καλά ..
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια μικρά
150 γρ κρέμα γάλακτος βρασμένη και ανακατεμένα καλά

Τα βουτάτε και στολίζετε με τρούφα οτι χρώματα θέλετε η αμύγδαλο όσο η σοκολάτα είναι υγρή ή περιμένετε να παγώσει και στολίζετε με λυωμένη λευκή σοκολάτα με ένα χωνάκι

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές12 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές14 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές16 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές18 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές19 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές20 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version