Connect with us

Πιτες

Κοτόπιτα με πράσο της Αργυρώς

Published

on

kotopita me praso

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά Συνταγής

2 σπιτικά φύλλα (ή 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας ή κουρού)
Για το σπιτικό φύλλο
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
160 γραμ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια
λίγο νερό

Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
150 ml κρέμα γάλακτος
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το διάλυμα αυγού
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση
Για το σπιτικό φύλλο: Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ψιχουλιάζουμε λίγο το μείγμα, να αλευρωθεί καλά το βούτυρο. Ρίχνουμε κρύο νερό, ώστε να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια βγάζουμε τη ζύμη, δίνοντας της σχήμα μακρόστενο.

Ρολάρουμε με πλάστη τη ζύμη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο. Το διπλώνουμε στα τρία και έχουμε τώρα τρεις στρώσεις φύλλου, τη μία πάνω στην άλλη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε το φύλλο για 30’. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές τη διαδικασία, ανοίγοντας το φύλλο από άλλη γωνία (όπως τη σφολιάτα).

Για να το χρησιμοποιήσουμε αφού ετοιμαστεί, το ανοίγουμε σε φύλλο με χοντρό πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε τα πράσα και το τριμμένο καρότο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8’-10’, μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε για 4-5’ μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε το τυρί. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το λιανίζουμε σε ίνες με τα χέρια. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 μεγάλα φύλλα. Ισομοιράζουμε τη γέμιση πράσου στα φύλλα και ακουμπάμε σε κάθε πίτα το κοτόπουλο. Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με λίγο νερό και κλείνουμε την κάθε κοτόπιτα, διπλώνοντας την. Πιέζουμε καλά και στρίβουμε τις άκρες να κλείσουν.

Αφού τις φτιάξουμε όλες, τις αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τις αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30’ μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για το διάλυμα αυγού: Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα.
Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές στο www.argiro.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές12 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές14 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές16 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές18 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές19 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές20 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές22 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές5 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version