Συνταγές
Καρυδόπιτα με κρέμα και σοκολάτα
Η Συνταγή είναι της κ. Βούλας Μπακούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την καρυδοπιτα 2 ποτηρια νερου καρυδια χοντροτριμμενα
1και μισο ποτηρι νερου ζαχαρη
1 ποτηρι νερου φρυγανια τριμμενη
8 αυγ2 κγ μπεικιν
2 κοφτες κσ κανελα
1και μισο ποτηρι κρασιου κονιακ
Για το σιροπι. 1μιση ποτηρι νερου ζαχαρη
1μιση ποτηρι νερου νερο
Λιγο χυμο λεμονιου
1 στικ κανελας
Για την κρεμα. 2 φακελακια ανθος αραβοσιτου ( αυτη που βραζουμε )
6 μιση κουπες γαλα
5 κσ ζαχαρη
Για την γκαναζ. 400 γρ κουβερτουρα
Μια κρεμα γαλακτος. 330 γρ
Μια κουταλια μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Σε αλλο μπολ χτυπαμε με το μιξερ για αρκετη ωρα τους κροκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν και να αφρατεψουν . Στο μπολ με τους κροκους προσθετουμε ολα τα υλικα της συνταγης και ανακατευουμε απαλα μεχρι να ενσωματωθουν.
Παιρνουμε λιγο λιγο την μαρεγκα και την προσθετουμε στο υπολοιπο μειγμα ανακατευουμε με μια σπατουλα πολυ απαλα για να μην χασουμε απο τον ογκο της μαρεγκας . Τοποθετουμε σε ενα μεσαιο ταψι που εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει. Ψηνουμε για μια ωρα στους 180 βαθμους.
Για το σιροπι. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα και βραζουμε για 5 λεπτα απο τη στιγμη που θα ξεκινησει να κοχλασει. Σιροπιαζουμε με κρυο γλυκο και ζεστο σιροπι
Για την κρεμα. Κραταμε λιγο γαλα και διαλυουμε σε αυτο τις κρεμες . Το υπολοιπο γαλα με τη ζαχαρη τα βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασουν ανακατευοντας.
Οταν παρει βρασει ριχνουμε το μειγμα με τις κρεμες και ανακατευουμε μεχρι να πηξει . Αφηνουμε να κρυωσει και στρωνουμε πανω απο την καρυδοπιτα.
Για την γκαναζ. Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την κρεμα γαλακτος μολις ξεκινησει να βραζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε στο μπολ με την κουβερτουρα που εχουμε κοψει σε μικρα κομματια. Βαζουμε και το μελι και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και να γιαλισει η κουβερτουρα .
Οταν κρυωσει λιγο η γκαναζ στρωνουμε πανω απο την κρεμα . Βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες να παγωσει η κρεμα .
Η Συνταγή είναι της κ. Βούλας Μπακούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.