Συνταγές
Η πιο τέλεια σπιτική κοτόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικα
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
2 κλαδάκια σελερι
1 ντομάτα χωρίς τά σπόρια κόκκους
πιπέρι
1 δαφνοφυλλο χωρίς αλάτι γιατί τό κοτόπουλο ήταν ελευθέρας βοσκής
1 πιπεριά κόκκινη
1 φλυτζάνι μπεσαμέλ
1 κ.σ.βουτυρο
1 κ.σ.αλευρι
1 κούπα γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο πιπέρι λίγο αλάτι
3 αυγά
Για τό φύλλο
920 γρ.αλευρι Ρόμπιν
20 αλάτι
100 γρ.βουτυρο
450 νερό εμφιαλωμένο
έξτρα βούτυρο λιωμένο για το άνοιγμα του φύλλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε όλα τά υλικά για τή γέμιση.
ΕΚΤΟΣ από την κόκκινη πιπεριά. Αυτη την κόβουμε μικρά κομματάκια για νά πάρει λίγο χρώμα η πίτα. Βραζουμε 1.5 ώρα τό κοτόπουλου και τό αφήνουμε να κρυώσει το ( μαδαω) με τά χέρια καί ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τά 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά την μπεσαμέλ και την κόκκινη πιπεριά αλάτι και πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε και τά αφήνουμε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ .
Ολα τά υλικά στον κάδο του μίξερ τά χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα αφήνουμε το ζυμάρι νά ξεκουραστεί για30′
Το κόβουμε σε 8 μπαλάκια του ρίχνουμε λίγο από το ( έξτρα) βούτυρο που έχουμε λιώσει.
Και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τά αφήνουμε για 30′. Αφου περάσει ο χρόνος βουτυρωνουμε καλά τον πάγκο μας και τά χέρια μας. Παιρνουνε 1 μπαλιτσα την πιέζουμε με τά χέρια μας την βουτυρωνουμε καί αρχίζουμε νά τραβάμε λίγο λίγο το φύλλο καί νά τό σηκώνουμε έτσι ανοίγει καί λεπταίνει.
Οταν ανοίξει αρκετά βαζουμε ένα μέρος γέμισης κόβουμε ότι ζυμαρακι είναι πιο χοντρό αυτό τό αφαιρούμε .
Το κλείνουμε σταυρωτά σέ κάθε κλείσιμο βάζουμε μία σταγόνα βούτυρο και το βάζουμε στο ταψί.
Εχουμε προθερμασμενο φούρνο στους 175 καί όταν τελείωσουμε με τις πιτουλες τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε για 40’_45’….
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”