Το ιδανικό γιορτινό τραπέζι για μένα στρώνεται γύρω στις 10 με 11 το πρωί και γεμίζει με φρέσκα ψωμιά, μαρμελάδες κυδώνι και μήλο, μέλι, τυριά, ζεστά αυγά, κάποιο κέικ αρωματισμένο με πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο και κανέλα, φρέσκα φρούτα εποχής, καφέ, χυμούς και smoothies. Τα σημερινά εύκολα cinnamon rolls είναι σίγουρα ένα από τα πιάτα που ανήκουν σε ένα τέτοιο τραπέζι. Είναι σφολιατένια ρολάκια κανέλας που φτιάχνονται γρήγορα και χωρίς κόπο. Είναι αφράτα, με όλη τη γεύση της κανέλας και της ζάχαρης, με ένα γλάσο που τους ταιριάζει απόλυτα και επιπλέον, κάνουν την κουζίνα να μοσχοβολάει. Τα υλικά για 12 ρολάκια είναι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- ¼ κούπας ζάχαρη λευκή
- ¼ κούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Για το γλάσο
- ¾ κούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο σας. Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίστε με τις ζάχαρες και την κανέλα και προσθέστε τα καρύδια.
Τυλίξτε τα φύλλα κατά μήκος κάνοντας δύο μεγάλα ρολλά και κόψτε το κάθε ρολλό σε 6 κομμάτια. Βουτυρώστε τα φορμάκια για μάφινς και τοποθετήστε τα ρολάκια πιέζοντάς τα λίγο.
Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το γιαούρτι σε μια κούπα. Μόλις ψηθούν, ξεφορμάρετε τα ρολάκια και ρίξτε το γλάσο. Σερβίρετέ τα ζεστά.
Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την καστανή ή τη λευκή ζάχαρη, άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, να προσθέσετε σταφίδες που ταιριάζουν απίστευτα ή ακόμα και λίγη τριμμένη κουβερτούρα για αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία και ευχές για μια καλή χρονιά σε όλους!