Connect with us

Πουλερικα

Δυναμωτική και πεντανόστιμη κοτόσουπα ιδανική για το κρυολόγημα, από την Αργυρώ μας!

Υλικά 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ. 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερυ αλάτι φρεσκοτριμένο πιπέρι 1 φλ. ζυμαρικά μικρά (όπως το αλφαβητάρι) 1 κ.γ κορν φλάουρ 2 αυγά 2 λεμόνια Εκτέλεση Για την κοτόσουπα αυγολέμονο, βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα […]

Published

on

kotosoupa augolemono

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από argiro.gr

Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερυ
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 φλ. ζυμαρικά μικρά (όπως το αλφαβητάρι)
1 κ.γ κορν φλάουρ
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση
Για την κοτόσουπα αυγολέμονο, βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό. Αλατοπιπερώνουμε. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός. Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε -συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μείγμα με σύρμα.

Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.

Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπόλ λίγο κοτόπουλο.

Μυστικά για τέλεια κοτόσουπα
–Διαλέγουμε κοτόπουλο ελευθερίας βοσκής ή αν έχουμε την πολυτέλεια, βρίσκουμε κότα ή κόκορα από το μαγικό χωριό μας.

-Είναι απαραίτητο όταν φτιάχνουμε κοτόσουπα να βράσουνε και τα κόκαλα μέσα στον ζωμό της, γι αυτό αποφεύγεται φιλέτα κοτόπουλου, εκτός κι αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.

-Μην αφαιρέσετε τίποτα πριν βράσετε το κοτόπουλο. Αφού το βράσετε όμως και πάρετε όλη την νοστιμιά του, μπορείτε εύκολα με μια κουτάλα να αφαιρέσετε το περιττό λίπος από την επιφάνεια του ζωμού. Παρεπιπτόντως, αυτό το λίπος που θα αφαιρέσετε, είναι ιδανικό για να ψήσετε πατάτες φούρνου. Για την ακρίβεια είναι το κάτι άλλο σε γεύση.

–Κρεμμύδι, καρότο και σέλερι ή σέλινο (είναι η Αγία τριάδα της κουζίνας) για την πιο νόστιμη, κλασική και παραδοσιακή κοτόσουπα με αυγολέμονο ή χωρίς.

-Όταν φτιάχνετε κοτόσουπα, μπορείτε να προσθέσετε κριθαράκι, ρύζι, κουσκουσάκι, πεπονάκι, τραχανά και ό,τι άλλο αγαπάτε. Ακόμα και κινόα, ή να δέσετε τον ζωμό με πίτουρο βρώμης. Ή πατάτα επίσης και η σελινόριζα συνηθίζεται για να δένεις μια κοτόσουπα.

Άλλα λαχανικά που ταιριάζουν με την κοτόσουπα, είναι το πράσο που της δείχνει γλύκα και έξτρα νοστιμιά.

Δάφνες, μπαχαρικά και δεντρολίβανο, δεν χωράνε στην κοτόσουπα αυγολέμονο. Μπορείτε να παίξετε με ό,τι υλικά σας αρέσουν, αλλά γεύση κλασική λατρεμένης κοτόσουπας αυγολέμονο, φτιάχνετε με τα πολύ λίγα υλικά που σας έχω στην συνταγή. Την οποία συνταγή, μπορείτε να απολαύστε και χωρίς το αυγολέμονο αν θέλετε.

-Αν το κοτόπουλο σας είναι ελευθέρας βοσκής, ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνος μαγειρέματος. Εσείς θα δείτε πότε θα μαλακώσει το ψαχνό και τότε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην παρασκευή της κλασικής ή πειραγμένης κοτόσουπας!

–Ξαφρίζουμε την κοτόσουπα όταν σχηματίζεται αφρός στην επιφάνειά της.

–Χρησιμοποιούμε λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο για κοτόσουπα αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε μετά από ώρες την σούπα και να διατηρηθεί η βελούδινη υφή της.

-Είναι σημαντικό ότι αν προσθέσετε στην κοτόσουπα ρύζι, ζυμαρικό ή τραχανά να είναι σε μικρή ποσότητα για να μην πήξει η κοτόσουπα και γίνει βαριά. Επίσης, αν κάνετε μεγάλη ποσότητα αποφύγετε το ρύζι γιατί αν μείνει ώρες λιώνει και πήζει ο ζωμός.

-Το μαγειρεμένο κοτόπουλο που θα περισσέψει είναι ιδανικό για να φτιάξετε την φανταστική κοτοσαλάτα που σας έχω εδώ.

-Η σούπα αυτή γίνεται και χωρίς ζυμαρικά, σαν βελουτέ.

-Όταν πλένετε το κοτόπουλο σε τρεχούμενο νερό, θέλει μεγάλη προσοχή γιατί με το πιτσίλισμα, σκορπίζονται ολόγυρα νερά από το κοτόπουλο. Αυτό που σας συνιστώ είναι να βάλετε το κοτόπουλο σε μια βαθιά μπασίνα γεμάτη νερό και να το ξεπλύνετε χωρίς να πετάγονται πιτσιλιές ολόγυρα. Αμέσως μετά, απολυμάνετε τα χέρια σας και τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε καθώς και τις επιφάνειες της κουζίνας που ακουμπήσατε με το κοτόπουλο.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές3 λεπτά ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές2 ώρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές6 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές9 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές23 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές1 ημέρα ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Exit mobile version