Συνταγές
Δεν υπάρχουν λόγια! Συνταγή για νόστιμο μιλφέιγ
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλο σφολιάτας
Το ανοίγεται κόβεται 3 κομματια τα βαζετε σε λαδόκολλα λαδώνετε την επιφάνεια τα τρυπατε με ένα σουβλάκι. Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνεται να κρυώσουν καλα.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 λίτρο γάλα
4 αυγά
1 φκιτζανι του τσαγιού ζάχαρη
80γρ κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας τα σπορακια ή 4 βανίλιες
1 κουτάλια της σούπας βουτυρο
300 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη την βανίλια χτυπάτε τα αυγά με τι κορν φλάουρ τα πρισθετε στο γάλα ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε απο την φωτιά ρίχνετε το βουτυρο ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει.
Την βαζετε στο κάδο του μίξερ με την μισή κρέμα γάλακτος και την αφρατευουμε.
Συναρμολογουμε το γλυκο
Βάζουμε τον ένα φύλλο σε και πιατέλα κρέμα το επόμενο φύλλο κρέμα το επόμενο.
Χτυπάμε μια σαντιγί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και 4 κουταλιές άχνη.
Γαρνιρουμε το γλυκο και παγώνουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Aliki Mitropoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.