Connect with us

Ξεχωριστα

Γιατί το ρύζι στα εστιατόρια είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνετε στο σπίτι; Ιδού τα μυστικά!

Published

on

dfghfhggfhhgfdgf3411

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η επίτευξη του τέλεια μαγειρεμένου ρυζιού είναι κάτι που πολλοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες καταλήγουν συνήθως σε λασπωμένες κηλίδες, άψητους τραγανούς κόκκους ή ένα αινιγματικό μείγμα και των δύο.
Ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία, αλλά εξακολουθεί να μην γίνεται σωστό.

Οι γονείς σας δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Ούτε και ο άνθρωπος σας. Δεν λειτουργεί. Ναι, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ειδική εστία για ρύζι, αλλά θέλετε να είστε εσείς που πετυχαίνετε το ρύζι.

Κατανοητό! Άσχετα ποιο ρύζι θέλετε να καταφέρετε , καστανό, καρολίνα , μπασμάτι ή σούσι πριν γίνετε 70 χρονών.Θα είναι σαν να το μαγείρεψε σεφ και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Ένα πράγμα που ξέρουν οι επαγγελματίες είναι ότι δεν είναι ένας ο τρόπος για όλα τα είδη ρυζιού.

Εξαρτάται από το είδος του ρυζιού, αν έχει μουλιάσει, και πώς έχει ωριμάσει. Είναι όλα σχετικά με την απορρόφηση νερού και την τεχνική. Για να εξασφαλίσετε, γευστικούς, ξεχωριστούς, σπυρωτούς κόκκους , ακολουθήστε μερικά από αυτά τα βήματα.
1.Ξέπλυμα και μούσκεμα

Θα θέλετε να ξεπλύνετε τα περισσότερα λευκά ρύζια μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό απο το περίσσιο άμυλο που κάνει το ρύζι να κολλάει. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές.

Αν έχετε ενδοιασμούς για το μούλιασμα ,μπορείτε να το αποφύγετε για τις περισσότερες ποιότητες μακρύκοκκων ρυζιών, αλλά για το καστανό ,μουλιάστε το για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε και να μουλιάσετε, αλλά το ολονύκτιο μούλιασμα βοηθάει να γίνει πιο εύκολο στη χώνεψη , ανοίγουν οι κόκκοι για καλύτερη απορρόφηση του νερού, μαγειρεύονται πιο εύκολα και μειώνονται τα επίπεδα αρσενικού και φυτικού οξέως.

Πολλοί μάγειρες το μουλιάζουν για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουν, το οποίο είναι αρκετό. Δείτε ποια πρέπει να μουλιάζετε: μέτριους κόκκους λευκού ή καστανού , κοντούς κόκκους λευκού ή καστανού, Basmati, Jasmine, και Texmati.

Για το άγριο ρύζι , μουλιάστε το για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες και θα μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος. Πριν το μαγειρέψετε , στραγγίστε το νερό!

2.Αναλογία νερού

Για το λευκό ρύζι (μακρύς κόκκος, Basmati, Jasmine), θέλετε η αναλογία του νερού σας να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι σε περίπου 1½ έως 1¾ φλιτζάνια νερό.
Με το καστανό ρύζι, η αναλογία είναι 2 προς 1. Έτσι, 2 φλιτζάνια νερό (ή ζωμός) σε 1 φλιτζάνι ρύζι. Το άγριο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί και να απορροφήσει το νερό, οπότε θέλετε η αναλογία να είναι 3 φλιτζάνια νερό σε 1 φλιτζάνι ρύζι.

3.Μαγείρεμα

Συνδυάστε το ρύζι και το υγρό σε μια μεσαία έως μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το ρύζι σας να βράσει, ακάλυπτο, σε μεσαία υψηλή θερμότητα.

Για τις λευκές ποικιλίες ρυζιού, σιγοβράζετε το ρύζι σας σε μια καλυμμένη κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή ή χαμηλή έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό, το οποίο είναι συνήθως 15 έως 20 λεπτά. Εάν το μουσκεύατε, 10 λεπτά θα ήταν αρκετά. Μην ανοίξετε το καπάκι!

Το καστανό ρύζι αν δεν το μουλιάσετε θα πρέπει να σιγοβράσει με το καπάκι για 45 έως 50 λεπτά.

Το μουλιασμένο καστανό ρύζι μπορεί να μαγειρευτεί για 20 λεπτά, με καπάκι. Με το άγριο ρύζι, μειώστε τη θερμότητά σας σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε για 20 λεπτά αν το έχετε μουλιάσει. Εάν δεν το μουλιάσετε, σιγοβράστε για 45 λεπτά.

Δεν έχει σημασία ποιος τύπος ρυζιού που θα επιλέξετε, ΜΗΝ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΤΕ! Επιτρέπει στον ατμό να ξεφύγει, πράγμα που θα ανατρέψει εντελώς την προσπάθειά σας για το τέλειο ρύζι. Όσον αφορά την αρωματοποιία, μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Πάρτε με μερικά αποθέματα, κύβους ή «κλωστές» από σαφράν! Θυμηθείτε ότι το ρύζι επεκτείνεται καθώς μαγειρεύεται, ώστε να μπορείτε να μειώσετε ή να διπλασιάσετε τη συνταγή σας ανάλογα με το πόσους ανθρώπους θέλετε να ταΐσετε. Ελέγξτε διπλά την ετικέτα συσκευασίας για το πόσες μαγειρεμένες φλιτζάνες θα αποδίδονται. Ευτυχισμένη μαγειρική!

ΠΗΓΗ

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 ώρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές5 ώρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές5 ώρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές7 ώρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές9 ώρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα11 ώρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές13 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές1 ημέρα ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές2 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές3 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Exit mobile version