Υλικά
- 3 μέτρια μήλα
- 100 γραμ. σταφίδες
- 200 γραμ. ζάχαρη καστανή μαλακή (light brown sugar)
- 50 ml λικέρ limoncelo
- 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
- 3 αβγά
- 2 κ.γ. pumpkin spice (ή μείγμα από κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ)
- Ξεκινάμε την προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θέλουμε να φτιάξουμε το κέικ.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα μήλα και τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε λαδώσει καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και όταν το βγάλουμε η λάμα του βγαίνει καθαρή.
- Περιμένουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.