Connect with us

Συνταγές

Αρωματική πρασοτυρόπιτα, άκρως λαχταριστή!

Published

on

81203764 10216297392053028 7372882259226918912 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou.”.

ΥΛΙΚΑ
Για το ταψί του φουρνου
Για τη ζυμη

850 γρ αλεύρι Κουλα κοσκινισμενο
1+1/2 ποτηρια νερου, νερο
1 φλ καφε ελαιολαδο
2 κ σ ξυδι
1 κ γλ κοφτο αλατι
1 πακετο super fresco με άρωμα βουτυρου στο αλουμινοχαρτο σε θερμοκρασια δωματιου

Για τη γεμιση
500 γρ πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο
1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1/3 ματσάκι φρεσκο δυόσμο
300 γρ φετα
3 αυγα
3 κ σ ελαιολαδο
Πιπερι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη βαζουμε το νερο το λαδι το ξυδι και το αλατι και με το συρμα τα ανακατευουμε. Προσθετουμε κουταλιά κουταλια το αλευρι ανακατευοντας στην αρχη με το συρμα και μετα με το χερι.

Προσθετουμε τοσο αλευρι ωστε να παρουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια και να ειναι μαλακη και ελαστικη. Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο μπάλες.

Βάζουμε στα χέρια μας αρκετο ηλιελαιο, πασαλιβουμε γύρω γύρω την κάθε μπάλα μας την πατάμε ελαφρά να γίνει επίπεδη (μικρή πιτουλα), βάζουμε την κάθε πιτουλα μας σε πιατο και καλύπτουμε το πιατο με διάφανη μεμβράνη ( να σκεπάζει από παντού τη ζύμη μας). Αφηνουμε 30′ να ξεκουραστουν. Θα ανοιξουμε δυο φυλλα ενα για επανω ενα για κατω.

Ριχνουμε νισεστε στον παγκο της κουζινας μας και πανω στο ενα ζυμαρακι μας και με τον πλαστη μας ανοιγουμε ενα φυλλο οχι πολυ λεπτο. Χωριζουμε το “βούτυρο” μας στη μεση και με το χερι μας παιρνουμε κομματακια και το βαζουμε στο φυλλο μας. Με το μαχαιρι κανουμε ενα κυκλο στη μεση του φυλλου και γυρω γυρω ακτινες.

Παιρνουμε το καθε φυλλαρακι το ανοιγουμε με τα χερια μας και το βαζουμε πανω στον κεντρικο κυκλο ( τον καλύπτει σχεδόν) με τη βουτυρωμενη πλευρα προς τα επανω εκτος απο το τελευταιο που το βαζουμε με την βουτυρωμενη πλευρα προς τα κατω για να σκεπασει τα υπολοιπα. Το βαζουμε σε πιατο και στο ψυγειο.

Το ιδιο κανουμε και με το αλλο μισο ζυμαρακι μας. Τα αφηνουμε στο ψυγειο για 3 τουλαχιστον ωρες για να παγωσει καλα το “βουτυρο”.

Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και τα ψιλοκόβουμε. Από το πράσο χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον το άσπρο μέρος και μόνο τα τρυφερά πρασινα φύλα του.

Σε τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε 3 κ σ ελαιολαδο και αφού κάψει σωταρουμε τα πράσα και κρεμμυδακια.

Αλατιζουμε ελαφρά ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί που θα βάλουμε μετά, προσθέτουμε 1/2 φλ τσαγιού νερό και σιγοβραζουμε για 20′ με κλειστό το καπάκι του τηγανιου να μαλακώσουν και να ρουφήξουν το νεράκι τους.

Ανοιγουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Μόλις κρυώσει και λίγο πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση μας στην πίτα μας προσθέτουμε τη φέτα μας θριμματισμενη τα αυγά μας χτυπημένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα μας.

Αφου περασουν οι 3 ωρες ριχνουμε νισεστε στον παγκο μας βαζουμε το ενα πακετακι μας και με τον πλαστη το ανοιγουμε οσο το μεγεθος του ταψιου μας και λιγο μεγαλυτερο για να κανουμε κοθρο.

Τοποθετουμε σε βουτυρωμεμο ταψι φουρνου. Βαζουμε τη γεμιση ανοιγουμε ομοια και το αλλο πακετακι και σκεπαζουμε την πιτα μας. Με το ζυμαρακι που εξεχει απο το ταψι κανουμε κοθρο.

Χαραζουμε την πιτα μας σε καθε τετραγωνακι που σχηματιζεται βαζουμε ενα μικρο κομματακι βουτυρο, και ραντιζουμε την πιτα μας με λιγο φρεσκο γαλα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο στους 200°C στις αντιστασεις για 1 ωρα.

Αφηνουμε 10′ να κρυωσει πριν την κοψουμε για να τη σερβιρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου “Stin koyzina Mmm… ou.”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές7 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές7 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές9 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές11 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές15 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές17 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές1 ημέρα ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές2 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές4 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version