Συνταγές
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού μανταρίνι – άρωμα και γεύση μοναδικά
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
25 μανταρίνια, 1 κιλό ζάχαρη, 3,5 φλιτζάνια νερό, κανέλα, γαρύφαλλα, βανίλια, χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανταρίνια και κόβουμε το κοτσάνι από πάνω και από κάτω. Τα ξεπικρίζουμε τρείς ή τέσσερις φορές, (αν είναι πολύ πικρά) βράζοντας κάθε φορά από πέντε λεπτά.
Τα σουρώνουμε και με ένα καρφί τα τρυπάμε από πάνω προς τα κάτω, αν τα θέλουμε ολόκληρα ή τα κόβουμε στην μέση.
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τα μανταρίνια και τα μυρωδικά. Βράζουμε για πέντε λεπτά και αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Τα βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι, τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για καταπληκτικά κρουσανάκια με σοκολάτα ή γλυκό του κουταλιού.
Η συνταγή είναι από κ. Katq Teneva – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
-250 ml.γαλα χλιαρό
-3 αυγά
-120 γρ. ζάχαρη
-80 γρ. βούτυρο
-5 κτσ. λάδι
-1 βανίλια
-1/2 κτγ. αλάτι
-1 φακελάκι ξερή μάγια
-700-800 γρ. αλεύρι
-1 κρόκος
-ζάχαρη για να πασπαλίζουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στα 8 τρίγωνα.
Βάζετε ότι γλυκό επιθυμείτε, 1 σοκολάτα, κάνετε ρολάκια, αλείφετε με το κρόκο και πασπαλίζετε με την ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από κ. Katq Teneva – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.