Συνταγές
Μυρωδάτο κέικ μανταρινιού απλά τέλειο, πολύ γευστικότατο
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 ml γάλα
200 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλάκια μπεικιν πάουτερ
100 ml χυμό μανταρινιού
Ξύσμα
Συρόπι
200 γρ ζάχαρη
160 ml χυμό μανταρινιού
80 ml νερό
Φλούδα μανταρινιού
Γλασο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό μανταρινιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπούμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατεψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , το ξυσμα εναλλάξ το χυμό, γάλα και το αλεύρι με μπεικιν.
Βουτυρώνουμε μια φορμα και αλευρωνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει κάνουμε το συρόπι. Όταν κοχλασει το συρόπι το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Όπως είναι το κέικ στην φορμα το τρυπάμε σε κάποια σημεία και βάζουμε το συρόπι. Το αφήνουμε να τραβήξει.
Στο τέλος φτιαχνουμε το γλασο.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Είναι πανεύκολο – Συνταγή εγγύηση για να φτιάξετε το αγαπημένο μας κέικ
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά για το κέικ
2 φλυτζάνια ζάχαρη όχι γεμάτα μπορείτε και 1,5 φλυτζάνι
1 φλυτζάνι καλαμποκελαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι γαλα
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά βανίλια (τα σπάμε και τα βάζουμε μέσα χοντρά κομμάτια)
Επικάλυψη Μερέντα 4 κσ γεμάτες με 1 κσ καλαμποκελαιο φουντούκια τριμμένα
Το φλυτζάνι 240 γρ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη τους κρόκους το λάδι να λιώσει η ζαχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το γάλα το αλεύρι σιγά σιγά και στο τέλος τα ασπράδια με τη μαριζ
Σπάμε τα μπισκότα τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις βάζουμε στην αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε αντιστάσεις 180 κοιτάμε με το μαχαίρι ποτέ ψήθηκε όταν κρυώσει βάζουμε την επικάλυψη
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.