Συνταγές
Υπέροχα και ζηλευτά νηστίσιμα ελιοπιτάκια και κρεμμυδοπιτάκια
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζυμη:
3 φλιτζανια αλευρι μαλακο, 1 φλιτζανι κιτρινο αλευρι, μια κουταλια ξηρη μαγια, λιγο λαδι, αλατι και χλιαρο νερο,οσο παρει
Ζυμωνουμε και αφηνουμε την ζυμη να φουσκωσει
Για την γεμιση για τα κρεμμυδοπιτακια:
3 κρεμμυδια σε φετες ,μια ντοματα σε κυβους,δυοσμος,λαδι, αλατι
Για την γεμιση για τα ελιοπιτακια:
1 κρεμμυδι σε φετες, ελιες ,ριγανη ,μια μικρη ντοματα σε κυβους,λαδι,αλατι
Βραζουμε να κρεμμυδια να μαλακωσουν,αφηνουμε να κρυωσουν και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα
Κοβουμε μπαλακια απο την ζυμη ,τα ανοιγουμε και βαζουμε γεμιση. Κλεινουμε και βαζουμε σε λαδωμενο ταψι.
Αλειφουμε την επιφανεια με λαδι και ριγανη τα ελιοπιτακια και λαδι και δυοσμο τα κρεμμυδοπιτακια
Ψηνουμε μεχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κριτσίνια ελιάς !
Υλικά
-
- 3 κούπες (περίπου) αλεύρι γοχ
- 1 κούπα ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ σούπας γιαούρτι αραιωμένο με νερό να γίνει μισή κούπα
- 1,5 κουτ γλυκού Μπέγκιν
- 1 κουτ γλυκού σόδα
- 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ γλυκού αλάτι
- Αυγό για επάλειψη
Βάζουμε τα υγρά κ ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό αλεύρι με το Μπέγκιν κ τη σόδα κ τις ελιές, μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Γίνεται ζύμη που ίσα ίσα λίγο πολύ λίγο κολλάει
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .
Μου βγήκαν 60 κομμάτια .
Afroditi Karampina