Πιτες
Τραγανή Πίτα χωρίς φύλλο με γέμιση κιμά που ταιριάζει απίστευτα με την πατάτα
ΥΛΙΚΑ: Μισό κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ξερό 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2-3 κλωναράκια άνηθο 2-3 κλωναράκια βασιλικό (από την γλάστρα στο μπαλκόνι) 1 ντομάτα ώριμη 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 5 πατάτες 1 φλιτζανάκι γάλα Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο, κουρκουμά, 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν […]
ΥΛΙΚΑ:
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλωναράκια άνηθο
2-3 κλωναράκια βασιλικό (από την γλάστρα στο μπαλκόνι)
1 ντομάτα ώριμη
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
5 πατάτες
1 φλιτζανάκι γάλα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο, κουρκουμά,
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Όση ώρα βράζουν οι πατάτες εμείς σε ένα βαθύ τηγάνι η Γουόκ ρίχνουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα τσουρτσουρίζουμε αρκετή ώρα, περίπου 7-8 λεπτά προσέχοντας να μην τα κάψουμε, προσθέτουμε τον κιμά, τον καβουρντίζουμε περίπου 5 λεπτά, ρίχνουμε την καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη (στο τέλος την αφαιρούμε) και την ντομάτα τριμμένη στο ρεντέ, τον βασιλικό και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά της ντομάτας σβήνουμε τη φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις λειώνουμε προσθέτοντας το γάλα ζεστό και μια κουτάλια βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και μοσχοκάρυδο.
Παίρνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο το βουτυρώνουμε βάζουμε τον καβουρντισμένο κιμά και από πάνω με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με σχήμα απλώνουμε τον πουρέ πατάτας .
Φουρνίζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.
Καλή όρεξη στην παρεούλα! – mariaekmektsioglou