Συνταγές
Τρώγεται ζεστό και κρύο! Συνταγή για Ρυζόγαλο που θυμίζει γιαγιά !
Ποιος πεθύμησε ρυζόγαλο; Τρέξε κουζίνα, μάζεψε αυτά τα λίγα υλικά και ξεκίνα να ακολουθείς βήμα βήμα αυτή την τόσο απλή συνταγή για να φτιάξεις ένα υπέροχο ρυζόγαλο. Συνταγή που εμπιστεύομαι χρόνια.
Υλικά
50 γρ ρύζι καρολίνα
400 ml νερό
Λίγο αλάτι
200 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
70 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε καλά το ρύζι. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και λίγο αλάτι και το βράζουμε.
Όταν βράσει προσθέτουμε την ζάχαρη, το μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν.
Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Το ρυζόγαλο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! Εγώ το προτιμάω βράδυ! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!