Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό του κουταλιού κεράσι με πολύ ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marika Thano – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1,300 kg κεράσια 1κγ ζάχαρη μισο ποτήρι νερό
τα κεράσια τα έβγαλα το κουκούτσι και τα έβαλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για έξω 6 ώρες και χτες το βράδυ
Εκτέλεση
Τα βαζουμε σε σιγανή φωτιά πρώτα να βγάλει τα νερά το κεράσι μόλις αρχίζει να βράζει μαζί με το ποτήρι με νερό και ζάχαρη επίπλων , βραζουμε 7 λεπτά στο δύο σήμερα τα έβρασα πάνω-κάτω 5 λεπτά μαζί με 1 κουταλι του γλυκού ξινό και αρμπαρόριζα δηλαδή 12 λεπτα
να είσαι από πάνω τησ κατσαρόλας να παιζει το μάτι το γλυκό μισο λεπτό παραπάνω χάνει το χρώμα επειδή διαβάζουμε ότι μοιάζει με το εμπορίου κάνετε λάθος του εμπορίου είναι σκληρή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marika Thano – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Δεν υπάρχουν λόγια! Υπέροχο γλυκό του κουταλιού Κεράσι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 Κιλο κερασια
1 κ ζαχαρη
1/2 κουπα νερο
1/2 χυμο λεμονιου + 3 λεμονια για το σφίξιμο
3 βανιλιες!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κερασια ,βγαζουμε τα κουκουτσια με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια.
Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 3 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη.
Αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι
Ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”