Συνταγές
Γεμιστά το αγαπημένο μας φαγητό σήμερα!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ταψι κουζινας 2κιλα πιπεργιες 500γρ.κιμα 2μεγαλα κρεμυδια σκορδο ωριμες ντοματες μαϊντανο φρεσκο δυοσμο αλατι πιπερι λαδι ρυζι καρολινα
σωταρουμε τον κιμα στο λαδι ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και τελος το ρυζι
γεμιζουμε τις πιπεργιες ριχνουμε απο πανω λαδι αλατι και λιγο ζεστο νερο κ ψηνουμε ..γυριζουμε τα γεμιστα σε μιση ωρα τα πανω κατω
για καθε πιπεργια 2κ.σ.ρυζι.
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Ψωμάκια γεμιστά!
Υλικα
500ml φρέσκο γάλα
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελάκια μαγιά
150ml ελαιόλαδο
1 κ.γ.αλάτι
40 γρ ζάχαρη
Γέμιση *
4 φέτες ζαμπόν(ψιλοκομμένο
100 γρ ανθότυρο
40 γρ τυρί φέτα
50 γρ μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Πιστεύω ειναι η πιό απλή ζύμη που εχω φτιάξει,είναι αφράτη δεν κολλάει καθόλου ναι δεν θελει πολλά υλικά.
Ρίχνουμε σε ενα μεγάλο μπολ το λάδι το αλάτι ζάχαρη μαγιά(δεν τη πιάνουμε ξεχωριστά τη μαγιά) και γάλα(το άφησα 4 λεπτάκια εκτός ψυγείου)ανακατευουμε και στη συνέχεια ριχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Δεν θέλει πανω απο 2 λεπτάκια ζύμωμα αφρατεύει αμέσως.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να δίπλασιαστεί σε όγκο.Θέλει περίπου 3 τέταρτα.
Οταν φουσκωώσει χωρίζουμε σε 12 ή14ες μπαλίτσες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν.
Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε με οτι θέλουμε(γλυκο ή αλμυρο)
Ψήνουμε μετα απο 10 λεπτά στους180 βαθμούς
αφου τα αλείψουμε με κρόκο αυγού αραιωμενο με λίγο γάλα.
*Γεμίζουμε τα ψωμάκια μας με αλμύρα τυριά ή με πράλινα(γλυκιά γέμιση.
Σκέτα επίσης γίνονται υπέροχα φού η ζάχαρη ειναι αρκετή.
Συνταγή Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα