Connect with us

Γλυκα

5 πανεύκολες συνταγές για φθινοπωρινά γλυκά με μήλα! Καλή απόλαυση!

Published

on

milokentriki

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Όταν νιώσεις έντονα την υπέροχη ευωδιά της κανέλας, αυτή τη μυρωδιά που σου ζεσταίνει την καρδιά και σε γεμίζει μια γλυκιά νοσταλγία, ξέρεις ότι το φθινόπωρο είναι εδώ. Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα 5 πανεύκολες συνταγές για φθινοπωρινά γλυκά με μήλα και μπόλικη κανέλα από πάνω. Καλή απόλαυση.

Πανεύκολη τάρτα με σφολιάτα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση

2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

1/2 κ.γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ακουμπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα μήλα στο μείγμα για 10 λεπτά. Κατόπιν τοποθετούμε σε σειρά, το ένα να ακουμπάει στο άλλο, τις φέτες μήλων στην επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με χτυπημένη κρέμα γάλακτος, παγωτό ή ζάχαρη άχνη.

Τηγανητά δαχτυλίδια από μήλα (μια γλυκιά παραλλαγή των onion rings)

Υλικά

4 μεγάλα κόκκινα μήλα

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη

1/4 κ.γλ. αλάτι

1/8 κ.γλ. κανέλα

1 μεγάλο αυγό

1 φλιτζ. γάλα ή ξινόγαλα

1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κατά πλάτος, σε στρογγυλές φέτες. Αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σταδιακά όλο και μικρότερους κύκλους από την κάθε φέτα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε χοντρά δαχτυλίδια.

Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά τα μήλα για να απορροφηθεί η υγρασία. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα στερεών και υγρών υλικών. Βουτάμε τα δαχτυλίδια μήλου στο μείγμα και τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανιστά. Μόλις είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Επικαλύπτουμε τα τηγανισμένα δαχτυλίδια με 3 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κανέλα και απολαμβάνουμε.

Apple crumble (μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη)

Υλικά

4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα μηλά με νερό και λίγη ζάχαρη για 30 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά, ελέγχοντας ότι δεν λιώνουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυράντοχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC.

Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο στα μείγμα στερεών υλικών και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια “ψιχουλιαστή” ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυράντοχο σκεύος μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης να χρυσίζει.

Ρολάκια κανέλας με γέμιση μήλο

Υλικά

Ζύμη μπριος για ρολάκια κανέλας

2 μέτρια μήλα, σε κυβάκια

1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

1/4 φλιτζ. κανέλα

1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο

μερικά καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν ξεκινήσει να παίρνει καφέ χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά. Κατόπιν, σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε τη ζύμη μπριός σε λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα μαύρη ζάχαρης και από πάνω ρίχνουμε βροχηδόν τα μήλα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Ταρτάκια με μήλο και τυρί μπρι

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

1/4 κ.γλ. κανέλα

150 γρ. τυρί μπρι

1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Στο κέντρο τοποθετούμε μία μέτρια φέτα τυρί μπρι και 3-4 φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με άχνη και μαύρη ζάχαρη και διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες της ζύμης προς το κέντρο, σαν να κλείνουμε ένα φάκελο. Αλείφουμε τα ταρτάκια με το αυγό και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές4 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές6 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές8 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές9 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές10 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές12 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version