Συνταγές
ΜΗΛΟ ΦΥΡΙΚΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ – Πολύ ωραίο και πετυχημένο
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου), 15 φυρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτ. νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα, τα βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές.
Στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες, 1 κτσ. λεμόνι και δυό φύλλα αρμπαρόριζα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
*Μπορείς άμα σου αρέσει να προσθέσεις αμύγδαλο ή καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πεντανόστιμο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα κορόμηλο.
Η συνταγή είναι από κ. Χρηστος Λαμια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα αλεύρι γοχ.
-4 αυγά
-1 βανίλια
-1 κτγ. μπέικεν
-1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνει σαντυγί και προσθέτουμε τη μισή κούπα ζάχαρη.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τους κρόκους, σιγά- σιγά στη σαντυγί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, ανακατεύοντας μαλακά μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Το βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, (βγάζοντας προσεκτικά την παλιά) και τυλίγουμε ρολό μαζι με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ξετυλίγουμε, απλώνουμε τη μαρμελάδα, τυλίγουμε ξανά σε ρολό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από κ. Χρηστος Λαμια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.