Συνταγές
Νόστιμο και αρωματικό άλειμμα μήλου για κάθε χρήση
Η Συνταγή είναι από Katerina Tsiakmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένο μήλα
300 γρ. κρεμμύδια
250 γρ. ξίδι λευκό ή μηλόξυδο
400 γρ. ζάχαρη
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
1 ξύλο κανέλας
1 μοσχοκάρυδο
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κτγ. Κάρι
1/2 κτγ. αλάτι
Εκτέλεση
Τα βράζουμε μέχρι να δέσουν και φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα πλατώ τυριών κι αλλαντικών της εποχής. Και μια ωραία ιδέα για τα καλάθια δώρων σας.
Η Συνταγή είναι από Katerina Tsiakmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις νοστιμότατα και λαχταριστά μήλα με γρεναδίνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχο ελαφρύ και πεντανόστιμο επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα κι όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε όσα μήλα χωράει ο πάτος μίας κατσαρόλας.
Πρώτα με το εξάρτημα που είναι για μήλα και μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι ώσπου να τελειώσουν όλα.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μια κούπα νερό, μια κούπα ζάχαρη, μια κούπα σιρόπι γρεναδίνη και αρχίζουμε να τα βράζουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε μια βανίλια και μισό κουταλάκι ξυνό.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού γυρίζουμε τα μήλα και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τα μάλα και το σιρόπι όταν κρυώσει το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε σαντυγί και ξηρούς καρπούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.