Συνταγές
Πολύ λαχταριστά δαχτυλίδια μήλου – συνταγή πανεύκολη και νόστιμη.
Η συνταγή είναι από Anastasia Kyr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φύλλο σφολιάτας (420 γρ.)
-2 μεγάλα μήλα
-150 γρ. ζάχαρη
-¼ κτγ. κανέλα σκόνη
-½ λεμόνι
-1 κτσ. γάλα για επάλειψη, (εγώ έκανα με κρόκο αυγού)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε ένα-ένα τα μήλα και τα κόβω σε χοντρές ροδέλες, (πάχους 1 εκ. περίπου). Κάθε μήλο βγάζει 4 φέτες.
Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 3,8 εκ. κόβω στο κέντρο κάθε φέτας μήλου.
Μια-μια φέτα την αλείφω με λεμόνι και τη βουτάω σε ένα πιάτο που έχω ανακατέψει με 100 γρ. ζάχαρη και ¼ κτγ. κανέλα, (ακουμπάω τις δυο πλευρές και το πλαϊνό τους).
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και κόβω σε λωρίδες πάχους 1 εκ. κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Έπειτα τις λωρίδες τις κόβω και στη μέση.
Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες σφολιάτας και τις τυλίγω γύρω από το μήλο τεντώνοντας τις ελαφρά και φροντίζοντας να καλύπτει λίγο η μια λωρίδα την άλλη.
Το αφήνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζω με τις υπόλοιπες φέτες.
Όταν μπουν όλα στο ταψί, τα αλείφω με γάλα και τα πασπαλίζω ένα-ένα με ½ κτγ. ζάχαρη από πάνω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα και να καραμελώσει η σφολιάτα.
Βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως! (από Paxxi)
Η συνταγή είναι από Anastasia Kyr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.