Συνταγές
Χοιρινό με πατατούλες στην γάστρα – Τέλειο φαγητό και πολύ ωραία μαγειρεμένο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Efi Hatzirizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 κιλά Σχεδόν χοιρινό,αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, πορτοκαλι, λεμόνι,πιπεριές μια κόκκινη και μια πράσινη,2 κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκόρδο,2 ντομάτες,μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ριχνουμε τις πατάτες στην γάστρα, Αλατοπιπερωνουμε το κρέας, ρίγανη, μουστάρδα,έκοψα το κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες και το σκόρδο σε νιφάδες και τα έριξα στην γάστρα.
Κοβουμε και τα λαχανικά και τα πρόσθετουμε ενδιάμεσα στο κρέας,την ντομάτα κομμένη σε φέτες,ριχνουμε το ελαιόλαδο και 3 ποτήρια νερό και ψηνουμε στους 220 βαθμούς για 1 και 45 λεπτά.
Επειτα στυβουμε το πορτοκαλι και το λεμόνι σε ένα μπολ και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και Ανακατεψα. Ριχνουμε πάνω από το κρέας και συνέχισα το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι για λίγο μέχρι να πιει το νερό και να μείνει με την σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από Efi Hatzirizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για παρά πολύ ωραίο και λαχταριστό αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα – γίνεται λουκουμάκι.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσιο μπουτάκι 2 κιλά
5 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό και το μεταφέρουμε στην γάστρα μαζί με ζουμάκι , κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε από την γάστρα σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με κορν φλάουρ.
Συνόδευουμε με πατάτες Φούρνου και ρύζι κίτρινο με λαχανικά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.