Συνταγές
Ωραιότατο, καλομαγειρεμένο και καλοψημένο! Χοιρινά παιδάκια στο ταψί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2,5 κιλά spear ribs
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 κλαδάκια θυμάρι
2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
2 κ.γλ. ξηρή μαντζουράνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο
Προσοχή τα sdpear ribs δεν είναι οι κορτεζίνες. Προέρχονται από τα πλευρά της κοιλιάς του χοίρου, αφού αφαιρεθεί το καρέ. Πριν το ψήσουμε αφαιρούμε την μεμβράνη που καλύπτει τα κόκκαλα στο κάτω μέρος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ, αφού αφαιρέσουμε την μεμβράνη, πλένουμε το κομμάτι και το στεγνώνουμε. Το αλείφουμε παντού με λάδι και του κάνουμε μασάζ με τα μπαχαρικά παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος..
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από επάνω λαδόκολλες. Πάνω στην λαδόκολλα ακουμπάμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
Τοποθετούμε επάνω τους το κρέας και το τυλίγουμε καλά με τις λαδόκολλες και το αλουμινόχαρτο.
Σε ταψί τοποθετούμε σχάρα και επάνω βάζουμε το κρέας, γιατί αν το βάζαμε στο ταψί η κάτω πλευρά θα καιγόταν γρηγορότερα και δεν θα ψηνότανε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στην υψηλότερη θερμοκρασία για 30 λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120 βαθμούς.
Μετά από 2,5 ώρες, ανοίγουμε το περιτύλιγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ακόμα.
Αν ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος με θερμόμετρο, το τοποθετούμε στο παχύτερο μέρος, χωρίς να ακουμπήσει σε κόκκαλο και είναι έτοιμο στους 72 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Τασος Ζευγ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.