Συνταγές
Άλλο ένα υπέροχο πιάτο – Χοιρινό κατσαρόλας με πατάτες τηγανιτές και μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα με 1 κτσ. φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο, σοτάρω το κρέας 1 κιλό, (ολόκληρο το κομμάτι), καλά αλατοπιπερωμένο και αλευρωμένο.
Προσθέτω 1 κρεμμύδι και 1 καρότο ολόκληρα και σβήνω με 1 ποτηράκι λευκό κρασί.
Στίβω ένα λεμόνι και συμπληρώνω νερό να σκεπαστεί το κρέας μέχρι τη μέση.
Σιγοβράζω περίπου μιάμιση ώρα γυρνώντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές.
Αφού βράσει και κρυώσει λίγο, το κόβω σε φέτες.
Για τη σάλτσα σοτάρω σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι τα μανιτάρια.
Προσθέτω 1 κτσ. αλεύρι, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω σιγά- σιγά όλο το ζωμό του κρέατος.
Εάν χρειαστεί και λίγο επιπλέον νερό ή γάλα.Έβαλα και τις φέτες κρέατος, σκέπασα και σιγοέβρασα 10-15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Έτοιμα και τα τσουρέκια μας! Καλό Πάσχα να έχουμε!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Πανταζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά Αλεύρι ΕΚΛΕΚΤΟ
10 Αυγά
180 γρ.μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το χυμό του
500 γρ. αγελαδινο βούτυρο και μισό ποτήρι σπορέλαιο
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού γάλα
Δύο φακελάκια μαχλέπι
Δύο Φακελάκια κακουλέ
4-5 δάκρυα μαστίχα ΧΙΟΥ
Λίγο αλάτι
Η Συνταγή είναι από Σοφία Πανταζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.