Συνταγές
Ωραίοτατες τυρόπιτες κουρού, πολύ ωραία φτιαγμένες και λαχταριστές
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για 9 μεγαλες τυροπιτες
1Κουπα λαδι ελαφρυ
1Κουπα ζεστο γαλα
2 Αυγα
1 /4 της κουπας λιωμενη μαργαρινη
1Πακετο μπεικιν παουντερ
1Κουταλακι του γλυκου αλατι
4 1/2 κουπες αλευρι μαλακο
Για την γεμιση
600 γρ τυρι φέτα..εγω βαζω Ηπείρου .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ριξτε πρωτα το λαδι, το γαλα, την μαργαρίνη, τα αυγα, το αλατι, και το μπεικιν
ανακατέψτε λιγο με το συρμα και ριξτε σταδιακά το αλευρι..φτιαξτε μια ωραια και μαλακη ζυμη Αφήστε μονο για 10 λεπτα να ξεκουραστεί το μειγμα.
Ανοίξτε πιτες με τον πλάστη σας και γεμίστε με τυρι,κλείστε και διπλώστε αλείφετε με αυγο και πασπαλίζετε με σουσάμι
ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 25 με 30 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες ακόμα! Τραγανές τυρόπιτες κουρού, πολύ εύκολες- ωραία φτιαγμένες και νόστιμες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ.του τσαγιου βουτηρο κρυο
1/2φλ.του τσαγιου κρυο γαλα
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.μπεικην
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 350 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοομαζουμε την ζυμη μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι με τελευταιο το αλευρι. Η ζυμη ειναι αφρατη, ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια. Μοσχομυριζει βουτηρο.Με τον πλαστη ανοιγουμε και κοβουμε σε στρογγυλους δισκους βαζουμε τυρι και κλεινουμε σε μισοφεγγαρο.
Κανουμε επαλειψη με κροκο διαλυμενο με λιγο νερο ριχνουμε σουσαμι και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Γινονται τραγανες μπισκοτενιες και παραμενουν ετσι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Τέλος, γρήγορες και εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες με 3 υλικά!
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες τυρί για τοστ
σάλτσα ντομάτας [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε 6 κομμάτια, σε μέγεθος που να μπορούν να διπλώνουν και να κλείνουν μέσα τους το ζαμπρόν και το τυρί.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, λίγη σάλτσα [«κέτσαπ» ή δική σας σάλτσα ντομάτας -προαιρετικά] μια φέτα τυρί, μια ζαμπόν, διπλώνουμε τη σφολιάτα και τα σκεπάζουμε βάζοντας λίγο γάλα στην άκρη για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα https://www.sintayes.gr