Συνταγές
Τρίφτη και αρωματική μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 πλάκα βούτυρο 125 gr
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τη γέμιση
5 -6 μεγάλα μπανανόμηλα
5 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδόπουλου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα.
χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη, ανοίξτε ένα λακουβακι μέσα στο αλεύρι
Προσθέστε τα αυγά και το μείγμα του βουτύρου, ανακατέψτε καλά και βάλτε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την γέμιση.μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα και την κατάψυξη
Η ζύμη θα είναι σχεδόν στεγνή αλλά μην σας απασχολεί
Για την γέμιση
Τρίβετε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη τα μπισκότα στο μπλέντερ ρίχνετε την ζάχαρη το κονιάκ το λεμόνι την κανέλα και ανακατεύετε καλά το μείγμα
Πάρτε ένα τσερκι και βουτυρώστε καλά, παίρνετε την περισσότερη ζύμη με τα χέρια σας και την βάζετε στην βάση του ταψιού και να καλύψετε όλο τον πάτο από το ταψί και τα πλαϊνά του με τα χέρια σας, στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μέσα συνεχίζεται με μικρά πάλι κομμάτια ζύμης να ρίχνετε σταδιακά και αραιά μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη σας από πάνω η να κάνετε πλεξούδες
Ψήστε στους 170-180 μέχρι να ροδίσει καλά
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε
Αφήστε να ψηθεί καλά για να είναι πιο μπισκοτενια η ζύμη
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.