Συνταγές
Εύκολη Μηλόπιτα – πολύ νόστιμο και υγιεινό γλυκό με πολύ λίγη ή καθόλου ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δημήτριος Χατζόπουλος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
2 βιολογικά μεγάλα μήλα, 1 πράσινο και 1 κόκκινο )
2 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
00 έως 100 γρ. ζάχαρη, (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε )
1 κτγ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε, (με την φλούδα).
Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το αλεύρι, (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε).
Το ανακατεύομε καλά με ένα μίξερ χειρός ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές .
Εν συνεχεία ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα ανακατεύουμε και πάλι έως ότου γίνει μία ομοιογενή ζύμη .
Την βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ., (η σε ένα που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος).
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο).
Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι.
Η Συνταγή είναι από Δημήτριος Χατζόπουλος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ ωραία μηλόπιτα λαχταριστή με μέλι… σκέτη μούρλια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει πάρα πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε λίγο μέλι 3 κτσ. πάνω τους και τα βάζουμε να ψηθούν ώσπου να μαλακώσει το μήλο ή μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα.
1 κούπα βούτυρο
3/4 της κούπας μέλι
3 αυγά λίγη
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κούπα αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
1 χούφτα καρύδια, (περασμένα από το μπλέντερ)
Ανακατεύουμε τα αυγά με το μέλι μετά προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς ή ανάλογα το φούρνο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 35 λεπτά έπειτα δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”