Συνταγές
Μηλόπιτα για να την απολαυμβάνεις με το απογευματινό σου καφεδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 βιτάμ
1 μπέηκιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι γοχ.
2 κούπες ζάχαρη
4 μήλα, 1 κτσ. κανέλα
λίγο κονιάκ αν θέλετε
2 βανίλιες
Μισή κούπα καρύδια αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα έχουμε κόψει κυβάκια, έχω ρίξει την κανέλα και το κονιάκ.
Χτυπάμε βιτάμ με ζάχαρη, συνεχίζουμε με τα αυγά και στο τέλος αλεύρι, βανίλια, μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε τα μήλα, τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μετά βαζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φανταστικα τα κέικ ατομικά με υπέροχα σχέδια – Υπέροχα μαφινάκια!!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καλαμποκέλαιο
250 γρ. γάλα
Χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Αλάτι λίγο
3 κτσ. κακάο
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
Λίγες σταφίδες, (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα, βανίλια, αλάτι.
Μετά εναλλάξ το αλεύρι και γάλα, χώρισα στα δύο και στο ένα έβαλα 3 κτσ. κακάο.
Έβαλα στα φορμάκια και σε μερικά από πάνω έβαλα σταφίδες. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.