Συνταγές
Μηλόπιτα με υπέροχη ζύμη και βελούδινη πραγματικά κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι μουρλια. Αφράτη μπισκοτενια γεύση και η κρέμα γέμιση είναι πολύ ωραία
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Για μήλα
4-5 μεγάλα μήλα
1/2 από λεμόνι τον χυμό
1 κτγ. γεμάτη καστανή ζάχαρη
Για κρέμα
500 gr. γάλα φρέσκο πλήρες
90 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό + 1 πρέζα αλάτι
1 κτγ. υγρή βανίλια
Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
50 gr. βούτυρο lurpak
50 gr. Κον φλάουρ
Ζύμη
360 gr. αλεύρι γοχ.
2 αβγά + 80 gr. ζάχαρη
4 gr. baking powder
50 gr. ηλιέλαιο + 50 gr. lurpak
Ξύσμα λεμόνι + πορτοκάλι
Βανίλια υγρή
2 κτσ. χυμό πορτοκάλι + 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα να κρυώσει βάζοντας όλα τα υγρά υλικά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ.
Κόβουμε τα μήλα με την φλούδα μέτρια κομμάτια όχι πολύ πολύ λεπτά και τα βάζω σε μπολ με την καστανή ζάχαρη και το χυμό.
Ξεκινώ την ζύμη, με σύρμα ανακατεύω ζάχαρη, αυγά, βανίλια.
Λάδι με λιωμένο το βούτυρο.
Αλεύρι + μπέικιν.
Ζυμώνουμε, χωρίζουμε τηνζύμη στα δύο, βουτυρώνουμε καλά 26άρα φόρμα με αποσπώμενο πάτο με μία λαδόκολλα, ανοίγουμε την μία ζύμη την βάζουμε στη φόρμα.
Χωρίς τη λαδόκολλα
Στρώνουμε καλά στα πλάγια βάζω την κρέμα την κρύα.
Ανοίγουμε και τη δεύτερη ζύμη επάνω σε λίγο αλευρωμένη λαδόκολλα.
Και χωρίζουμε με την ρόδα το δεύτερο φύλλο σε λωρίδες ενάμυσι δάχτυλο.
Βάζουμε πάνω από την κρέμα μία στρώση μήλα όρθια και μπροστά τους μια λωρίδα ζύμης σαν στεφάνι στρογγυλό. Συνεχίζουμε με μήλα και λωρίδες μέχρι να τελειώσουμε, εάν δεν φτάσουν μέχρι τη μέση οι λωρίδες δεν έχουμε πρόβλημα.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη καστανή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε να ροδίσει η τάρτα.
Όπως τη βγάλουμε ζεστή έχουμε λιώσει λίγο μαρμελάδα με λίγο χλιαρό νερό και περνάμε με πινέλο να γυαλίσει.
Όποιος θέλει βάζει επάνω και κανελίτσα.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.