Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό και πρωτότυπο! Ταλιατέλες με χωριάτικο λουκάνικο, μανιτάρια και μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κάνουμε την μπεσαμέλ:
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε μισό λίτρο γάλα με δύο κ.σ. κορν φλάουρ , ένα κ.σ. βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε έναν αυγό ανακατεύοντας καλά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε 400 γρ ταλιατελες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε.
Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαριζουμε τέσσερα χωριάτικα λουκάνικα και μία μέτρια κονσέρβα μανιτάρια, τα οποία τα έχουμε θριμματισει στο μουλτι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τις ταλιατελες με την μισή μπεσαμέλ και με την άλλη μισή ανακατεύουμε το μείγμα λουκάνικα με μανιτάρια από το οποίο έχουμε κρατήσει λίγο για το στόλισμα.
Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ την βουτυρωνουμε και την πασπαλιζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε τις μισές ταλιατελες , τριμμένο κίτρινο τυρί, το μείγμα με τα λουκάνικα, τριμμένο κίτρινο τυρί και τις υπόλοιπες ταλιατελες. Πασπαλιζουμε με αρκετό κίτρινο τυρί, καλύπτουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 για μισή ώρα .
Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδησει.
Όταν κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα λουκάνικα που κρατήσαμε.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.