Συνταγές
Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο ειναι πάντα καλύτερο – Φρέσκες ταλιατέλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη για τα φρέσκα ζυμαρικά είναι απλή και γίνεται είτε μόνο με αλεύρι είτε με σιμιγδάλι και αλεύρι. Όλη η νοστιμιά, η σωστή ελαστικότητα, η υφή και το μη λασπωμένο αποτέλεσμα οφείλονται κυρίως στην ποιότητα του αλευριού ή του σιμιγδαλιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ταλιατέλες με σκληρό αλεύρι 3 αυγά και λίγο αλατάκι.
Δεν σας δίνουμε ακριβώς την ποσότητα αλευριού, γιατί πάει σύμφωνα με το ποσό μεγάλα είναι τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε στον πάγκο μας μισό κιλό αλεύρι σκληρό και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Εκεί ρίχνουμε τα αυγά λίγο αλάτι 1 κουταλιά λάδι και 3 κουταλιες νερό. Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Ρίχνουμε αλεύρι διπλώνουμε και κόβουμε λεπτές λουρίδες.
Βράζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σε 3 λεπτά είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε με βούτυρο, μπέικον, τυρί, κόκκινη σάλτσα… ότι θέλουμε…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”